Bijgewerkt: 21 januari 2021

Wethouders Raat en Veeningen bezochten Enjoy Kinderopvang in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-01-2018

Voldoende goede onderwijs- en kinderopvangvoorzieningen van groot belang voor Amstelveen. Er wonen steeds meer kinderen in Amstelveen en de druk op scholen en de kinderopvang is hierdoor groot. De komende jaren neemt dat nog verder toe. Vooral in Amstelveen-Noord is dit voelbaar en qua ruimte extra lastig op te lossen door de beperkingen van de luchtvaart. Ook door de aantrekkende Nederlandse economie zijn er steeds meer werkende ouders. Dit in combinatie met een hogere kinderopvangtoeslag zorgt voor een toename van kinderen die naar de kinderopvang gaan.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb - 2018)

Wethouder Maaike Veeningen (D66) Onderwijs en wethouder Herbert Raat (VVD) Vastgoed tijdens het werkbezoek aan Enjoy! Kinderopvang met de leerkrachtenIn Amstelveen beschouwen we onderwijs en kinderopvang als belangrijke basis voorzieningen. Voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders moeten die voorzieningen zoveel mogelijk in de eigen woonwijk beschikbaar zijn. Met de toenemende vraag is het belangrijk om bij ruimtelijke ontwikkelingen in de wijken van Amstelveen hier rekening mee te houden. Maar ook bij de verhuur van gemeentelijk vastgoed.

Vorige week op 18 januari 2018 brachten de wethouders Maaike Veeningen (D66) Onderwijs en Herbert Raat (VVD) Vastgoed een werkbezoek aan Enjoy! Kinderopvang aan de Amsterdamseweg 116. De gemeente is eigenaar van dit pand en verhuurt het nu per jaar. Het is voor de ouders, kinderen en medewerkers van Enjoy! een stuk prettiger als zij voor een langere periode, bijvoorbeeld de komende vijf jaar, weten waar ze aan toe zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Enjoy! Kinderopvang aan de Amsterdamseweg 116'Het is een ingewikkelde puzzel om voldoende ruimte voor de scholen als ook voor kinderopvang te laten meegroeien met de verjonging van een wijk. We maken zo goed als mogelijk prognoses van de verwachte groei in de komende jaren en moeten daar de ontwikkeling van voorzieningen op afstemmen.' - aldus Maaike Veeningen wethouder Onderwijs. Herbert Raat wethouder Vastgoed: 'Maar we moeten ook rekening houden met kinderopvang, onderwijs en sportvoorzieningen in nieuwbouwijken zoals Westwijk of de Scheg. Als we alleen maar woningen blijven bouwen heeft dit gevolgen voor ons huidige voorzieningenniveau. Die kunnen de toestroom van kinderen op een gegeven moment niet meer aan.'

De gemeente gaat op basis van de prognoses een analyse maken van de benodigde onderwijshuisvesting en huisvesting van kinderopvang voor de komende jaren per wijk. Als er voldoende flexibiliteit is dan willen de wethouders Enjoy de ruimte geven om een langere huurovereenkomst af te sluiten, zodat zij meer zekerheid hebben en kunnen investeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.