Bijgewerkt: 21 januari 2021

Wie wordt de Amstelveense vrijwilliger van het jaar 2015?

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-11-2015

In Amstelveen zijn ongeveer 10.000 vrijwilligers actief, op verschillende terreinen en met verschillende achtergronden. Burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft daarom 2015 uitgeroepen tot jaar van de vrijwilliger. De gemeente wil daarom vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in Amstelveen in het zonnetje zetten met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’.

Zoals bekend, zijn er allerlei soorten vrijwilligers. Wij zoeken dit jaar met name naar de zogeheten 1-op-1 vrijwilligers. Mensen die met grote regelmaat iemand anders helpen door bijvoorbeeld boodschappen te doen, te koken, te gaan wandelen, of een mantelzorger helpen, zodat deze persoon er ook even tussen uit kan. Kent u iemand die aan dit profiel voldoet? Kent u een vrijwilliger in uw omgeving die veel doet voor een andere persoon? En die volgens u de titel ‘ Vrijwilliger van het jaar’ verdient? Meld deze vrijwilliger dan vóór 3 december 2015 aan!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Vrijwilligers wandelen met ouderen in de rolstoelen in het bloemenpark van Keukenhof


Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ wil de gemeente z’n grote waardering tonen voor het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is namelijk van groot belang voor grote groepen in onze gemeente, of voor de hele gemeenschap. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilliger representeert alle vrijwilligers. Een jury, onder leiding van Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn en Frans Huissen van de vrijwilligerscentrale, beoordeelt de aanmeldingen en selecteert drie genomineerden. De jury let daarbij onder meer op de specifieke werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie de titel  ‘ Vrijwilliger van het jaar’ verdient. Burgemeester Mirjam van ’t Veld maakt  de vrijwilliger van het jaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari 2016 in het raadhuis.

Voorwaarden voor nominatie. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de nominatie van vrijwilligers voor de titel: vrijwilligers zijn individueel actief en niet in georganiseerd verband; personen die in het verleden een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen kunnen niet meedingen naar de titel, de vrijwilliger is woonachtig in Amstelveen

Wilt u een vrijwilliger aanmelden? Dan kan dat via info@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl . Graag alle gegevens (naam, adres, telefoonnummer of e-mail) van de persoon vermelden evenals een korte motivatie waarom deze persoon in aanmerking komt voor de titel ‘ Vrijwilliger van het jaar’ . Voor meer informatie kunt u e-mailen naar info@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl, of bellen met de gemeente, tel. (020 5404911)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.