Bijgewerkt: 31 mei 2020

Wijkplatform Keizer Karelpark is blij met de nieuwe rotonde

Nieuws -> Gemeente

Bron: Paul Stolwijk / Amstelveenweb
18-08-2012

In 2005 deed het Wijkplatform namens de bewoners van het Keizer Karelpark en de winkeliers op de Van der Hooplaan aan de toenmalige wethouder Paul Requin een verzoek,  om het kruispunt Van der Hooplaan/Lindenlaan veiliger te maken door middel van een rotonde.

Het Wijkplatform zou vanuit de kwaliteitsimpuls hieraan een bijdrage van € 150.000,- geven. Helaas werd dit om technische redenen niet gehonoreerd. In 2011 vond wethouder John Levie dat waar het maar enigszins kan, Amstelveen veiliger moest worden en daar viel gelukkig het kruispunt Van der Hooplaan/Lindenlaan ook onder.

lindenlaanrotonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dorien Mijksenaar deelt kaasstengels en frisdrank uit aan de werknemers van gemeente en de buurtbewoners


Afgelopen periode is een geheel nieuwe rotonde geplaatst, waarbij slechts 14 dagen het kruispunt afgesloten is geweest. De uitvoerders van de gemeente Amstelveen en de aannemers hebben een knap staaltje werk geleverd.

lindenlaanrotonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dorien Mijksenaar is helemaal lyrisch over de nieuwe rotonde


Op vrijdagmiddag 17 augustus 2012 werd een deel van de makers van de rotonde tijdens een korte bijeenkomst door de bewoners van de buurt, getrakteerd op frisdrankjes en zoutjes. De actie werd bedacht door Dorien Mijksenaar, raadslid van GroenLinks-Amstelveen. De medewerkers van de gemeente waren erg verrast door deze kleine attentie van de buurtbewoners en ze vonden het erg leuk, dat 'hun' rotonde zo goed in de smaak valt. De rotonde ziet er prachtig uit, het is veiliger voor de voetgangers en de fietsers, maar vooral ook voor de auto's, die in grote getale dit kruispunt dag in dag uit passeren.

lindenlaanrotonde Amstelveen
(Foto P. Stolwijk.com - 2012)

Door de duidelijke bewegwijzering het oversteken van de weg is een stuk veiliger geworden


lindenlaanrotonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De rotonde is even wennen ook voor de automobilisten


Het kleine groepje werknemers dronk enthousiast een drankje 'non alcohol' in de hitte mee samen met de aanwezigen en Dorien hield een korte speech. Na een applaus voor het snel geleverde werk, dat in 6 weken werd uitgevoerd, ging ieder weer zijns weegs. Het is nu een veilig en overzichtelijk kruispunt aan de Van der Hooplaan en de Lindenlaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.