Bijgewerkt: 4 augustus 2020

Winkelcentrum Bankrashof kreeg 2e ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
03-03-2011

Op woensdag 2 maart 2011 ontving CDA-wethouder Jan-Willem Groot (economische zaken) de 2e ster voor veilig ondernemen in winkelcentrum Bankrashof. De wethouder, winkeliers, politie en brandpreventie kregen deze uitgereikt door de heer Duijn van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Deze ster is een symbolische mijlpaal in het veiliger maken van winkels, winkelcentra en hun directe omgeving.

Bankrashof  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder vertelt, dat hij heel blij is met de inspanningen van de ondernemers in Winkelcentrum Bankrashof


Om de 2e ster te halen heeft Bankrashof en overheidsinstanties afgelopen twee jaren hard gewerkt aan veiligheid en inbraakpreventie. Zowel om als in het winkelcentrum is verlichting hersteld en waar nodig bijgeplaatst. Verder is infrastructuur verbeterd, straatmeubilair schoongemaakt en gerepareerd, en zijn klachten over graffiti afgenomen. Daarnaast is veel voorlichting over veiligheid en mogelijke maatregelen aan ondernemers gegeven. Ook is door actief optreden van de politie, nieuwe afspraken met de nabij gelegen Panta Rhei school en vervroegde busritten van Connexxion, het aantal winkeldiefstallen tussen 2008 en 2010 afgenomen.

Bankrashof  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Maarten Duijn adviseur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel vertelt over verschillende methodes, dat criminelen gebruiken tijdens een winkeloverval, maar ook over de trucjes, dat vaak winkelpersoneel gebruikt om geld, of goederen achterover drukken


Verbetering veiligheid

CDA-wethouder Jan-Willem Groot van economische zaken benadrukte tijdens de steruitreiking, dat samenwerking tussen partijen van essentieel belang is om veiligheid in en om Amstelveense winkelcentra te vergroten. “Ik ben bijzonder blij met de inspanning van deze groep winkeliers hier in Bankrashof. Zij bewijzen, dat het mogelijk is om positieve resultaten te bereiken door samen te werken met de overheidsinstanties. Deze inspanningen zijn bijzonder omdat er in Bankrashof geen formele winkeliersvereniging bestaat.

Bankrashof  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Maarten Duijn adviseur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel overhandigt de 2de ster Keurmerk Veilig Ondernemen aan Hans Heine, voorzitter KVO Bankrashof en Fred Dekker, bedrijfsleider C1000


Het blijft belangrijk om aangifte te doen als een ondernemer een misdrijf meemaakt. Alleen dan kunnen we nog betere resultaten boeken. De gemeente stelt ook subsidies beschikbaar voor ondernemers, die een veiligheidsscan willen laten uitvoeren om hun winkel of pand beter te beveiligen.”

Samenwerken aan veiligheid

De gemeente trekt het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor alle winkelcentra in Amstelveen sinds 2008 en wil hiermee de veiligheid van bezoekers, ondernemers en hun personeel vergroten.

Bankrashof Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Vlnr.: Bert de Weerd, directeur van scholengemeenschap Panta Rhei, Ruth Rutten, gemeente Amstelveen brandpreventie, Kees Rijsterborgh, directeur Rijsterborgh Makelaars BV, Maarten Duijn adviseur Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Hans Heine voorzitter KVO Bankrashof, eigenaar Schoenservice Heine, Fred van der Werff buurtregisseur Politie Amsterdam-Amstelland, Fred Dekker bedrijfsleider C1000, dhr. Inneger eigenaar Eetcafé Bankras, dhr. Pikkaart eigenaar/bedrijfsleider Kledingwinkel Sir William, wethouder Jan-Willem Groot gemeente Amstelveen, economische zaken en dhr. De Lange van Rijsterborgh Makelaars BV


Een KVO-traject richt zich op het in kaart brengen van onveiligheidfactoren door audits en enquêtes, en vervolgens het uitzetten van een actiegerichte aanpak. Het KVO is een samenwerking tussen ondernemers en hun personeel, politie, brandpreventie en gemeente. Kijk voor meer informatie over KVO en veiligheid op www.hbd.nl/kvo of www.amstelveen.nl/veilig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.