Bijgewerkt: 19 januari 2021

Winkelcentrum Waardhuizen kreeg haar 3de KVO-ster

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-12-2013

Het centrum criminaliteitspreventie veiligheid (CCV) heeft zaterdag 14 december 2013 de 3de ster toegekend aan winkelcentrum Waardhuizen. Deze ster is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen verschillende instanties, waaronder de winkeliersvereniging/ondernemers, de eigenaren, beheerder van het winkelcentrum, de gemeente Amstelveen, de politie en de brandweer.

waardhuizen Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving met de ondernemers en winkelpubliek van het winkelcentrum Waardhuizen op 14 december 2013 met het 3de ster KVO certificaat


Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verbetert op een gestructureerde wijze de veiligheid van winkelgebieden. Een duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal. Winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking, als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast en criminaliteit aan te pakken. De sterren vertegenwoordigen de processtappen, waarin ondernemers en partners samenwerken aan veiligheid. Na gemiddeld twee jaar kunnen winkelcentra, of bedrijventerreinen hun volgende ster bereiken.

Ook na het behalen van de 2de ster zijn gezamenlijk acties uitgevoerd om de veiligheid te verhogen. En met succes, want inbraken en overvallen namen aantoonbaar af, het winkelgebied is schoner en ondernemers als klanten voelen zich veiliger. Dit alles heeft geleid tot de 3de ster.

Wethouder Herbert Raat (VVD): “Met een KVO-ster laat een winkelgebied zien, dat het- waar het gaat om veiligheid – zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Als winkeliers en gemeente met elkaar blijven samenwerken om het winkelcentrum veilig en schoon te houden, blijven mensen met plezier naar het winkelcentrum komen om inkopen te doen. Waardhuizen is op de goede weg.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.