Bijgewerkt: 27 januari 2021

Winkelgebied Van der Hooplaan kreeg haar 1e KVO ster

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb / Gemeente Amstelveen
21-01-2012

Op vrijdagmiddag 20 januari 2012 kreeg het winkelgebied Van der Hooplaan, de symbolische 1ste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Gemeente Amstelveen, plaatselijke winkeliers, eigenaar Netjes Beheer, politie Amsterdam-Amstelland en Brandpreventie startten in 2011 de samenwerking om het winkelgebied veiliger en aantrekkelijker te maken.

van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Lunchroom Eataly, waar de bijeenkomst was georganiseerd


van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) tijdens zijn toespraak


In lunchroom Eataly vertelde wethouder Jan-Willem Groot (CDA) economische zaken, aan de aanwezige winkeliers en vertegenwoordiger van de eigenaar van de winkelpanden Netjes Beheer, de politie en de brandweer het volgende:

'Het is weer een belangrijke stap om Amstelveen, met name de winkelgebieden, veiliger te maken. Het is van groot belang, omdat het gevoel van onveiligheid er helaas nog steeds is. In het afgelopen jaar is het aantal inbraken in winkels met 29% afgenomen, maar de inbraken in woningen zijn wel gestegen.'

van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De organisatoren en betrokken winkeliers luisteren naar de toespraak van de wethouder


van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Maarten Duijn van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, vertelt over hoe belangrijk het is voor winkeliers, maar ook voor de klanten , om een goede veiligheid te waarborgen


De heer Maarten Duijn van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), die het keurmerktraject begeleidde, overhandigde aan de deelnemers de Kiwa certificaten en feliciteerde de winkelvereniging Van der Hooplaan met dit behaalde resultaat: 'Chapeau! Wij zijn op de goede weg en over twee jaar hoop ik weer hier te staan om de werkzaamheden ter plaatse te beoordelen. Ik ben erg trots op alle ondernemers die de kar trekken!'

van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Cor Mulder, voorzitter van de winkelvereniging Van der Hooplaan aan het woord. Hij is zelf winkelier en werkt hier al 22 jaar lang


De heer Cor Mulder, voorzitter van de winkelvereniging Van der Hooplaan, vertelde, dat door de goede samenwerking met alle winkeliers op dit winkelgebied, men in staat is, om op een goede manier de eigen winkel te exploiteren. Door de snel veranderde maatschappelijke ontwikkelingen werd het hier steeds onveiliger.’

'Het winkelcentrum moet schoon zijn, moet een goede uitstraling hebben en nu hebben wij de eerste ster! Maar dat laat het niet onverlet, dat uiteindelijk de winkeliers het zelf moeten doen en wij hopen eigenlijk, dat alle betrokken partijen die inspelen op de voltooiing van het winkelcentrum, in dit jaar tot een besluit kunnen komen' - aldus de voorzitter.

van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Cor Mulder, voorzitter van de winkelvereniging kreeg als eerste het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemer 1ste Ster


Na de toespraken liep het gezelschap naar de straat, waar de traditionele 1ste Veiligheidster-steen werd gelegd door voorzitter Mulder en wethouder Groot. KVO-projectleider Frank Voorbij van de gemeente Amstelveen heeft het project volbracht, zoals dat eerder bij de andere winkelcentra in Amstelveen gebeurde.

van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Groot en Cor Mulder plaatsen de 1ste KVO ster steen in het voetpad


van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De steen symboliseert ook de samenwerking tussen de winkeliers op het winkelgebied Van der Hooplaan


De 1ste HBD ster is een bevestiging van wat de vertegenwoordigers van het winkelgebied in samenwerking met de gemeente, politie en brandpreventie hebben bereikt. Elke twee jaar wordt een nieuwe meting gedaan. In totaal zijn er vijf sterren te behalen. Het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen wordt nu voor twee jaar verlengd.

van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Winkels aan de Van der Hooplaan


van der hoop Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Aan de overkant Van der Hooplaan onder het flatgebouw zijn de andere winkels gevestigd


De naamgever Van der Hooplaan

Abraham Nicolaas Jan Thomassen à Thuessink van der Hoop (Jan van der Hoop), werd op 9 maart 1893 te Arnhem geboren. Hij was de zoon van G. H. Th. à Th. van der Hoop (marineofficier, burgemeester, Tweede Kamerlid en lid van Gedeputeerde Staten van Gelderland) en Jonkvrouw. S. M. J. van de Poll.

Van der Hoop was in 1924 gezagvoerder bij de eerste vlucht van de KLM naar Nederlands-Indië. Met het nieuw ontworpen toestel de Fokker VII (H-NACC), vertrok Van der Hoop op 1 oktober 1924 met 1e luitenant-vlieger Van Weerden Poelman en mecanicien P. A. van den Broeke van Schiphol.

Er werd 15.373 km afgelegd in 127 uren en 16 minuten, verdeeld over 20 vliegdagen, bij een gemiddelde snelheid van 120,75 km per uur. Het enthousiasme bij de aankomst in Nederlands-Indië was overweldigend.

Met de Fokker VII zelf maakte het gezelschap nog reizen op Java, waarbij Van der Hoop lezingen hield. De terugreis werd met een schip van de rederij Koninklijke Rotterdamse Lloyd gemaakt. Hij is in 1969 overleden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.