Bijgewerkt: 21 januari 2021

Winkels mogen open op zondag in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-12-2012

Een meerderheid van de gemeenteraad van Amstelveen heeft op woensdag 12 december 2012 tijdens de gemeenteraad ingestemd met het voorstel, dat winkels in Amstelveen vanaf 1 februari 2013 op zon- en feestdagen tussen 12.00 en 18.00 uur open mogen zijn.

raad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De raadsleden stemmen tijdens de raadsvergadering op 12 december 2012


De gemeenteraad heeft al in februari 2012 het college opdracht gegeven een voorstel uit te werken om zondagopenstelling mogelijk te maken. Op de conceptverordening Winkeltijden hebben bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden tot eind september kunnen inspreken. De uitkomsten van deze inspraakprocedure zijn voor het college geen reden geweest af te zien van het verruimen van de winkelopenstelling.

Het College van Amstelveen vindt het van belang, dat de Amstelveense winkelcentra kunnen concurreren met andere winkelcentra in de regio, zoals op Schiphol en in Amsterdam, Haarlem en Almere. In het regeerakkoord is zelfs sprake van de mogelijkheid om de winkeltijden helemaal vrij te geven.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) van Economische Zaken: 'Wij denken, dat een verruiming van het aantal koopzondagen goed is voor de concurrentiepositie van Amstelveen. Door de toegestane opening van 16 uur te beperken tot 6 uur, worden de kleine winkeliers en de werknemers toch enigszins beschermd. En doordat de opening op zondag pas vanaf 12 uur is, kunnen we ook de zondagsrust in de ochtend waarborgen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.