Bijgewerkt: 12 augustus 2020

Winnaar Gouden Griffel 2012 komt naar Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
03-10-2012

Libris Venstra is blij, dat de kersverse winnaar van de Gouden Griffel 2012 op zaterdag 6 oktober 2012 - tussen 14.00 en 15.00 uur - bij hun te gast is. Tussen 14.00 en 15.00 uur - signeert Bibi Dumon Tak haar winnende boek Winterdieren bij de Amstelveense kinderboekenspecialist in het Stadshart.

Dumon Amstelveen
(Foto Lona Aalders - 2012)

Bibi Dumon Tak (1964) is een Nederlandse schrijfster, die voornamelijk non-fictie voor kinderen schrijft, zij is de winnaar Gouden Griffel 2012, een van de belangrijkste literatuurprijzen voor Nederlandstalige jeugdliteratuur


Over winterdieren: De dieren in dit boek houden best van zon, maar dan moet het wel een koud zonnetje zijn. Eentje waarvan je haren rechtovereind gaan staan. Ze wonen op de Noordpool en de Zuidpool. Het is er altijd koud. Niet gewoon koud, maar ijskoud. Zomers en 's winters staat de diepvries aan.

Als de sneeuw eens niet over de velden jaagt, kun je de bewoners horen: de roep van de sneeuwuil, de krakende knietjes van het rendier, het zingen van de beloega, het gebrul van de zuidelijke zeeolifant en het geschuifel van de keizerspinguïn. Maar als je de reis naar deze winterdieren te lang en te koud vindt, kun je dit boek lekker bij de kachel lezen. Meer info op www.venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.