Bijgewerkt: 20 februari 2020

Winnaar KLM's essaywedstrijd 'Space for Innovation' bekend

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
15-05-2012

Nout van Zon uitgeroepen tot winnaar

Hydrogen powered zero emission commercial aircraft van Nout van Zon is op 14 mei 2012 uitgeroepen tot het winnende idee van de wedstrijd 'Space for innovation'. De wedstrijd was georganiseerd door de Vliegtuigbouwkundige Studentenvereniging Leonardo Da Vinci van de TU Delft, in samenwerking met KLM en Technologiestichting STW.

In het Science Center NEMO in Amsterdam maakte president-directeur KLM Peter Hartman de winnaar bekend uit tien finalisten. De winnaar heeft een ticket gewonnen voor een reis in het ruimtevliegtuig van Space Expedition Curaçao (SXC).

astronaut Amstelveen
(Bron KLM - 2012)

President-directeur van de KLM, Peter Hartman overhandigt de prijs aan Nout van Zon, de prijswinnaar van de 'Space for Innovation' wedstrijd


Er namen in totaal 163 studenten deel aan de wedstrijd. De ideeën van de studenten zijn op wetenschappelijke onderbouwing, duurzaamheid en haalbaarheid beoordeeld door een eerste jury bestaande uit wetenschappers en professionals van KLM.De eindjury die Nout van Zon verkoos tot winnaar, bestaat uit de voorzitter Hartman, uit Eppo Bruins, Directeur van STW, Philip de Goey, hoogleraar verbrandingstechnologie TU Eindhoven en Joris Thijssen, campagnedirecteur Greenpeace Nederland en alumni TU Delft.

“KLM wil helpen zoeken naar manieren om de ruimte op een verantwoorde en duurzame manier toegankelijk te maken. Daarom hebben wij dit ticket beschikbaar gesteld aan de studenten lucht- en ruimtevaarttechniek. Nieuwe technologieën verder brengen. Dat is op langere termijn de toekomst”, aldus Hartman.

KLM sponsort het project van organisatie SXC om een ruimtevliegtuig te ontwikkelen voor commerciële vluchten naar buiten de atmosfeer. Dit project past bij de pioniersgeest van KLM en is een manier om ideeën te ontwikkelen over het vliegen in de toekomst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.