Bijgewerkt: 25 januari 2021

Winnaar prijsvraag campus Uilenstede is bekend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-06-2013

Sera Schutijser is de winnaar van de prijsvraag voor het beste idee voor de nieuwe pleinen op Uilenstede. De nieuwe pleinen zijn een onderdeel van het project Omgevingskwaliteit Uilenstede, dat wordt gesteund door Stichting Leefomgeving Schiphol.

Het doel van het project is om de buitenruimte op Uilenstede zo in te richten, dat het een levendige campus wordt, waar studenten niet alleen wonen, maar ook studeren, sporten en elkaar ontmoeten.

uilenstede Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Vlnr.: Anneloes Blanken (Vrije Universiteit), Joppe Naftaniel (Gemeente Amstelveen), Sera Schutijser (prijswinnaar), Kees Smilde, (Stichting Leefomgeving Schiphol)


Op 18 juni 2013 heeft Sera een cheque van € 500 ontvangen van vertegenwoordigers van de Stichting Leefomgeving Schiphol, de Vrije Universiteit, studentenhuisvenster DUWO en de gemeente Amstelveen voor haar idee “tegelwijsheid”. De teksten op de tegeltjes leggen de verbindingen tussen de campus en de bewoners.

De jury beoordeelde het idee: “Verrassend, origineel en toepasbaar. Het idee is flexibel en kan in de tijd eenvoudig aangepast worden.” Baljon Landschapsarchitecten gaat de komende twee maanden aan de slag om een ontwerp te maken van het winnende concept van Sera. In september 2013 start de uitvoering van de openbare ruimte. Bij de start zal dit ontwerp voor iedereen te zien zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.