Bijgewerkt: 24 februari 2020

Workshop striptekenen en reisverhalenlezing in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelveen
15-10-2016

De opmars van de strip. Is het iemand ontgaan? Ook veel volwassenen blijven geboeid door het stripverhaal. Speciaal voor hen is er op zondag 23 oktober 2016 de workshop striptekenen voor volwassenen. Hier wordt onder begeleiding van vormgever en kunstenaar Rogier Polman uitgelegd hoe een eigen strip gemaakt wordt. Aan bod komen stripthema's als: karakters, synopsis, vormvereenvoudiging en tekst- en beeldopbouw. Een verhaal vertellen, dat getekend wordt met potlood. Aan 't eind ligt er een uitgewerkte versie klaar, die thuis eventueel nog kan ingekleurd kan worden. Kunnen tekenen is geen vereiste, het is voor iedereen die het leuk vindt!

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelveen - 2016)

Een tekening van een beest volgens vormgever Rogier Polman


Rogier Polman is vormgever en eigenaar van ontwerpbureau 'Hijgend Zeepaard Design'. Hij ontwerpt boeken, affiches, brochures, belettering en nog veel meer. Hij voert grote educatieve kunstprojecten uit en geeft les. Ook schrijft hij verhalen en maakt vrij werk in de vorm van getekende archieven. Voor tentoonstellingen worden van de tekeningen prints gemaakt.

De workshop Striptekenen voor volwassenen is op zondag 23 oktober 2016 van14.30 uur tot 16.30 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Om alle deelnemers optimaal te kunnen begeleiden is het maximum voor deze workshop 12 personen. Deelname € 15,- en voor bibliotheekpashouders €12,50. Hier gaat in de voorverkoopkorting nog € 1,- van af. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken of via www.debibliotheekamstelland.nl

Carolijn Visser met Selma, Boek van de maand in DWDD

Carolijn Visser, schrijfster van Selma het DWDD Boek van de Maand september 2016, komt op 26 oktober naar bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Natuurlijk vertelt zij over haar nieuwste boek Selma - aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao. Maar het wordt ook een avond vol reisverhalen van deze innemende persoonlijkheid en Neerlands bekendste en bekroonde schrijfster van reisverhalen van over de hele wereld.

Foto Amstelveen
(Foto Annaleen Louwes - 2016)

Carolijn Visser (1956) is een schrijfster van reisverhalen. Ze reist vooral door landen als China en Tibet


Carolijn Visser heeft speciale belangstelling voor communistische en postcommunistische samenlevingen als China, Vietnam, Nicaragua en Estland, wat tot uiting komt in titels als Buigend bamboe, Hoge bomen in Hanoi en Tibetaanse perziken. Voor haar boek Argentijnse avonden ontving ze de Bob den Uyl prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke reisboek van 2012.

Haar kracht ligt erin verhalen van gewone mensen bijzonder te maken. Vanavond vertelt ze ook over haar nieuwste boek Selma, aan Hitler ontsnapt - gevangene van Mao. Het aangrijpende verhaal van een levenslustige Nederlandse, joodse vrouw in communistisch China. Eén ding is zeker: u hoeft geen letter van haar te hebben gelezen om te genieten van een avond vol reisverhalen met deze innemende persoonlijkheid!

De lezing is op woensdag 26 oktober 2016 van 20.15 uur tot 22.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De toegang bedraagt € 12,50 en voor bibliotheekpashouders € 10,-. In de voorverkoop gaat hier nog een euro van af. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland bibliotheken en via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.