Bijgewerkt: 1 juni 2020

Zeven bedrijven op Schiphol in prijzen

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
13-03-2009

Zeven awards, waaronder de Punctuality Awards, zijn uitgereikt aan bedrijven op Schiphol die het afgelopen jaar een uitmuntende bijdrage hebben geleverd op het gebied van passagiers of vracht. Ad Rutten, Executive Vice President & COO van Schiphol Group maakte de winnaars gisteren bekend tijdens de uitreiking van de 'Schiphol Aviation Awards'.

Schiphol kent deze prijzen jaarlijks toe aan haar klanten en business partners die zich op grond van hun innovatieve bedrijfsvoering of positieve prestaties hebben onderscheiden van de overige bedrijven.

Punctuality Award

Japan Airlines en Air France/KLM zijn uitgeroepen tot de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen die in 2008 op Schiphol vlogen. Japan Airlines won de Punctuality Award Intercontinentaal. De luchtvaartmaatschappij vliegt sinds 1966 op Schiphol en heeft in 2008 87,7% van haar dagelijkse vluchten op tijd uitgevoerd.

De Punctuality Award voor de afhandeling van vluchten binnen Europa is dit jaar gewonnen door Air France/KLM. 80,8% voerde zij binnen schematijd uit. Schiphol reikt sinds 1994 jaarlijks deze awards uit vanwege het grote belang dat de luchthaven hecht aan een hoge mate van punctualiteit.

Environmental Capacity Award

Martinair Cargo won de Environmental Capacity Award vanwege de volledige vervanging van haar B747-200 vrachtvloot door de nieuwere en stillere B747 400 vliegtuigen. Behalve dat de B747-400 stiller is dan zijn voorganger, is ook de uitstoot van stofdioxide (CO2) en stikstofdioxide (NOx) door de vervanging aanzienlijk afgenomen.

Cargo Award

Logistiek dienstverlener Rhenus Logistics won de Cargo Award voor haar innovatieve en toonaangevende beleid op Schiphol ten aanzien van de ontwikkeling van e-freight en daarmee haar inzet voor een 'paperless supply chain'.

Passenger Airline Award 

Cathay Pacific, met als thuisbasis Hong Kong, won de Passenger Airline Award voor de inzet in oktober 2008 van een groter vliegtuig, een B747, op de route Hong Kong - Amsterdam. Met dit vliegtuig heeft Cathay Pacific niet alleen de stoelcapaciteit vergroot maar werd ook haar First Class service op Amsterdam geïntroduceerd. Cathay Pacific heeft door de jaren heen aangetoond een hoge service na te streven, zowel op de grond als in de lucht

Ground Handling Award

De Ground Handling Award werd dit jaar uitgereikt aan Aviapartner wegens haar uitstekende prestaties op het gebied van operationele afhandeling en klantgerichtheid.

Jan Dellaert Award

Ankie Prokos ontving uit handen van Ad Rutten de Jan Dellaert Award. Deze speciale prijs werd aan haar uitgereikt wegens haar veertig jaar onafgebroken inzet voor  passagiersafhandeling op Schiphol. Ooit begonnen bij KLM, kwam Ankie na enige jaren in dienst bij Martinair.

In haar laatste functie bij Martinair was zij Vice President Ground Operations. De Jan Dellaert prijs is vernoemd naar de grondlegger en eerste stationschef van Schiphol, Jan Dellaert, en werd dit jaar voor het eerst toegekend aan een persoon in plaats van een organisatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.