Bijgewerkt: 27 januari 2021

Zeven kandidaten voor kinderburgemeesterschap van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-05-2016

Woensdag 25 mei 2016 wordt een spannende dag! 7 kandidaten strijden voor een jury voor de kandidatuur van de Amstelveense kinderburgemeester. De jury bestaat uit burgemeester Mirjam van ’t Veld, wethouder Jeroen Brandes, de raadsleden Tawros Aslanjan en Ewa Petiet en Ruud Oosterhof (NME).

De kinderen worden ’s middags ontvangen op het raadhuis, waar hen een vol programma wacht. Ze gaan op de foto, maken een filmpje en moeten hun plannen presenteren. Daarna wordt het spannend! De jury trekt zich terug en maakt vervolgens bekend welke drie kandidaten naar de eindstrijd gaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De raadzaal van de gemeente Amstelveen


De eindstrijd betekent campagne voeren en aangeven, waarom zij juist dé kinderburgemeester van Amstelveen moeten worden. Het campagne voeren begint gelijk al de volgende dag, op 26 mei 2016. Vanaf die dag is ook het mogelijk om op één van de drie kandidaten te stemmen via een speciale website, www.kinderburgemeesteramstelveen.nl. Stemmen kan dan tot en met 3 juni.

Op woensdag 8 juni 2016 om 16.00 uur maakt burgemeester Mirjam van ’t Veld op het raadhuis bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Op 13 juli zal hij, of zij officieel geïnstalleerd worden tijdens de vergadering van de gemeenteraad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.