Bijgewerkt: 21 januari 2021

Zoektocht naar de nieuwe burgemeester van Amstelveen gestart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-11-2013

Nu burgemeester Jan van Zanen is voorgedragen in Utrecht en eind van het jaar vertrekt, moet Amstelveen op zoek gaan naar een waardige opvolger. De fractievoorzitters van de gemeenteraad (het Presidium) gaat donderdag 14 november 2013 overleggen met de Commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland, de heer Johan Remkes over de procedure om in de vacature te voorzien.

Het Presidium heeft al een concept-profielschets voor de nieuwe burgemeester gemaakt. Het profiel wordt dit jaar nog vastgesteld in een extra raadsvergadering, waarna kandidaten kunnen reageren.

burgemeester Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Amstelveen?


Met het vertrek van burgemeester Van Zanen ontstaat in Amstelveen per 1 januari 2014 een vacature. De procedure en het tijdpad moeten leiden tot de voordracht van de nieuwe burgemeester.

Het Presidium hecht aan een zorgvuldige, efficiënte en snelle procedure en wordt op de gebruikelijke wijze eerst in de commissie besproken en vervolgens in de gemeenteraad vastgesteld. Bij deze extra raadsvergadering (in principe op 18 december 2013) is ook de Commissaris aanwezig.

Amstelveners worden van harte uitgenodigd om mee te praten over het profiel van de nieuwe burgemeester. Vanaf 13 november komt de informatie op de website van de gemeente te staan en wordt ook via social media (Twitter en Facebook) verspreid. Ook is er op 13 november 2013 Praat met de Raad vanaf 20.00 uur in Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 in Amstelveen.

De nieuwe gemeenteraad zal na de verkiezingen een vertrouwenscommissie benoemen, die de voordracht van de nieuwe burgemeester zal voorbereiden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.