Bijgewerkt: 8 augustus 2020

Zonnehuisgroep Amstelland in nieuwe inspectielijst in categorie 4

Nieuws -> Informatief

Bron: Zonnehuisgroep Amstelland
30-09-2016

Zonnehuisgroep Amstelland staat in de nieuwe geactualiseerde inspectielijst in categorie 4. Dit heeft de inspectie 28 september 2016 per brief laten weten. Dit betekent, dat de inspectie in 2016 de zorginstelling niet opnieuw vanuit het risicotoezicht bezoekt. Indien meldingen, of andere signalen aanleiding geven voor toezicht, zal de inspectie opnieuw toezicht houden in de vorm van inspectiebezoeken en/of bestuursgesprekken.

ZHGA stond in de lijst van 4 juli 2016 in categorie 2. Donderdag 8 september hebben wij bij de inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) een bestuursgesprek gehad. De inspectie heeft ons toen uitgelegd, dat Zonnehuisgroep Amstelland in de lijst van juli in categorie 2 stond, omdat er  een risico op kwaliteitsverlies was vanwege de financiële situatie van de organisatie en een paar meldingen over incidenten die wij als organisatie zelf in 2014 hadden gedaan. De inspectie heeft dit risico in de praktijk getoetst in juli 2015 in onze locatie Zonnehuis Westwijk in Amstelveen en in maart 2016 in ons woonzorgcentrum Menno Simons in Amsterdam.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het verpleeghuis Zonnehuis Amstelveen aan de Groenelaan 7


Tijdens het bezoek in Menno Simons zijn verbeterpunten geconstateerd. Deze punten en de extra landelijke medicatieveiligheidsnormen zijn dinsdag 6 september opnieuw getoetst in Menno Simons. Van de 15 normen waren er op 6 september 2016 13 op orde, inclusief de 6 normen op medicatieveiligheid (zie het rapport). De twee verbeterpunten betreffen: de kennis en kunde van het leren van incidenten verbeteren en de overzichtelijkheid van het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD). De inspectie gaat er vanuit, dat we dit zelf oppakken. De eerste stappen zijn hiertoe gezet. Het bestuursgesprek ging verder over, hoe de financiële situatie van Zonnehuisgroep Amstelland is verbeterd en hoe we continu werken aan kwaliteitsverbeteringen.

Zonnehuisgroep Amstelland biedt alle vormen van ouderenzorg, van thuiszorg tot intensieve verpleeghuiszorg in Amstelveen, Amsterdam-Zuid, Ouder Amstel en De Ronde Venen. Met ruim 1400 collega's (750 fte) zorgen zij voor ongeveer 1800 cliënten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.