Bijgewerkt: 27 november 2021

8CHT eten en drinken - 2007

Foto's -> Gebouwen -> Restaurants en Catering

8CHT eten en drinken

(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

8cht eten en drinken

De liggende 8 is het symbool voor oneindig en betekent letterlijk zonder einde. Men kan er de lunch, een borrel en/of het diner gebruiken. De kaart biedt een vast assortiment aan Mediterraanse gerechten, maar er zijn ook dagelijks wisselende specials.

Oorkonde
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De oorkonde van restaurant 8cht


Restauranteigenaar Chris Severien van het Amstelveense restaurant 8cht heeft een 'Gezond en Lekker' oorkonde van de redactie van het tv-programma Apotheek en Gezondheid gekregen.
De reden is, dat men in restaurant 8cht, gezond, verantwoord en lekker kan genieten van het eten.

oorkonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Heerlijke thee drinken in het restaurant


oorkonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (l) naast Chris Severien, eigenaar van restaurant 8cht


In de oorkonde staat: 'Restaurant 8cht is opgenomen in de erelijst van Nederlandse keukens, die dagelijks bewijzen verantwoord te kunnen koken en daarmee aantonen, dat een dieetdiner dankzij de klasse van koks, tegelijkertijd ook een sterren maaltijd kan zijn.' Om de oorkonde te vieren kwam wethouder economische zaken Jan-Willem Groot (CDA) van de gemeente Amstelveen, op donderdag 3 november 2011 de heer Severien feliciteren uit naam van de gemeente, met het bereikte resultaat. Wethouder Groot stelde de heer Severien op het overdekte terras voor het restaurant een aantal vragen. Onder meer, hoe hij in een korte tijd zo een goedlopend restaurant kon toveren op het Stadsplein en de manier van zijn bedrijfsvoering.

oorkonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Op alle tafels staan brandende waxinelichtjes, die de sfeer verhogen


De heer Severien vertelde, dat de redactie van het programma 'Apotheek en Gezondheid' 16 verschillende restaurants heeft uitgekozen, waar ze hebben gekeken naar gezonde voeding en zo kwamen ze ook bij restaurant 8cht terecht.

oorkonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Er is een zeer aangename sfeer in restaurant 8cht


'Waar het eigenlijk het meeste om draait is, dat wij heel veel gerechten kunnen maken voor mensen die, òf diabetes hebben, òf ze mogen bepaalde dingen echt niet eten. Wij trachten uit te vogelen bij de gast, wat mag je wel en wat mag je niet eten en dat proberen wij te onthouden en als ze terugkomen, dan hoeven ze het niet opnieuw te vertellen. Per dag komen hier veel van deze mensen en op die wijze is het prettig voor iemand, die belemmeringen heeft in zijn eten. Namen en gegevens van klanten hebben wij niet, dat is niet nodig. De grote vraag blijft ook, of een vegetariër vis eet, of niet. Onze vis komt elke dag uit de afslag en het is altijd met het MSC (Marine Steward Council) keurmerk verkocht. Dat betekent, dat de vis milieuvriendelijk is, duurzaam gevangen en het zijn geen bedreigde vissoorten'.

'Ook daarin ben ik heel fanatiek en ga regelmatig naar IJmuiden om van mijn gezicht te laten zien en dat gaat goed. Voor alles heb ik een vaste leverancier, een slager, een visboer, een groenteboer en een bakker, omdat mensen vaak de neiging hebben om bij verschillende bedrijven inkopen te doen. Ik vind het een nadeel, als ze niet weten wat je wilt' – aldus restauranteigenaar Chris Severien.

oorkonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot feliciteert Chris Severien met zijn oorkonde en overhandigt een bos bloemen


Hij vertelde over het feit, dat in de winter de menukaart een beetje korter is en er komen stoofpotjes op te staan, zoals echte Spaanse visstoofpotten, maar ook de cataplana’s uit Portugal. (Cataplana is een koperen kookgerei om Portugese visgerechten in te bereiden en het is in de regio Algarve heel populair.) Op de tafels staan honderden brandende waxinelichtjes, die een speciale sfeer (en warmte) uitstralen.

oorkonde Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Achter in het restaurant bevindt zich de open keuken


Er is ook een hele grote open keuken, waar de gasten aan tafel de volledige bereiding van hun gerechten kunnen volgen. Severien: ' De open keuken vind ik erg geweldig en iedereen kan zien wat wij doen: gewoon eerlijk koken!'

Adres: Restaurant 8cht  Stadsplein 52 1181 ZM Amstelveen t: 020 - 643 47 29. Bekijk ook de video van het tv-programma Apotheek en Gezondheid met top fotograaf Joop van Tellingen in restaurant 8cht op YouTube.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen

Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS