Bijgewerkt: 13 juni 2021

Willem en Bernard Heesen en
Theodora Plas - 2007

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Willem en Bernard Heesen en  Theodora Plas
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Anne Wil Blankers

De overzichtsexpositie 30 jaar ‘De Oude Horn’ met de werken van de glaskunstenaars Willem en Bernard Heesen is op zondag 2 september 2007 om 16 uur in Museum Jan van der Togt te Amstelveen geopend door actrice Anne Wil Blankers.

Museum Jan van der Togt toont het werk van twee van de meest toonaangevende kunstenaars van hun generatie binnen het medium glas. Het is een hommage aan twee kunstenaars die buiten de gebaande paden durven te treden en daarmee de Nederlandse glaskunst nieuwe impulsen geven.

Heesen  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De aanwezigen luisteren naar de toespraak


Door het recente overlijden van Willem Heesen op 12 mei 2007 zal er extra worden stilgestaan bij het leven en werk van deze uitzonderlijke kunstenaar.

Heesen  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Bernard Heesen


Heesen  Amstelveen
(Museum vd Togt - 2007)

Glaswerk van Bernard HeesenTheodora Plas “Letter(s) of love”
Tegelijkertijd werd ook de tentoonstelling van beeldend kunstenaar Theodora Plas geopend. Het werk van Plas kenmerkt zich door krachtige maar subtiele kleuren. Tekst, deels bedekt onder lagen verf, deels nog leesbaar, speelt een belangrijke rol in haar werk, maar de ware zeggingskracht van haar schilderijen ligt in het kleurgebruik.

Plas  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Theodora Plas


Hoewel Theodora Plas voornamelijk abstract schildert heeft zij het thema letter(s) of love ook geïnterpreteerd door letterlijk te citeren uit 17de eeuwse genreschilderijen waarin de liefdesbrief een centrale plaats inneemt.

Theodora Plas Amstelveen
(Museum vd Togt - 2007)

Schilderij van Theodora Plas


De tentoonstelling is tot en met 7 oktober 2007 open.

Website: Museum Jan van der Togt

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea