Bijgewerkt: 4 december 2021

Westwijk Zuid-Oost
Jasmijnlaan - 2008

Foto's -> Straatgezichten -> Westwijk Zuid-Oost

Westwijk Zuid-OostJasmijnlaan
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Huizen aan de Jasmijnlaan van Westwijk2 Fase 1 zijn aan de overkant al klaar

Westwijk fase 2  Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com - 2008)


Op dinsdagmiddag 8 april 2008 opende wethouder Remco Pols feestelijk de kijkmiddag voor de toekomstige bewoners van de woningen aan de Jasmijnlaan in de nieuwe Westwijk-Zuid-Oost van Amstelveen.

Remco Pols Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder Remco Pols hield een korte toespraak

Op donderdag 13 maart 2008 verrichtte wethouder Wonen, Remco Pols, de loting voor de StartKoop Amstelveen woningen. Het waren de eerste 36 van in totaal 58 woningen in Westwijk-Zuid. Dinsdag 8 april werden twee woningen van het type “Fluweelrood” aan het publiek opengesteld. Van deze moderne woningen worden er 14 gebouwd en een woning kost € 177.528,-.

Westwijk2 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De toekomstige bewoners luisteren naar de speech van de wethouder

Omdat de straten van de wijk nog niet helemaal af zijn en de Wiegelweg gedeeltelijk is afgesloten door bouwwerkzaamheden, was het niet zo gemakkelijk om een parkeerplaats te vinden. De meeste bezoekers kwamen met de auto en voor de toekomst kan al dit verkeer veel problemen opleveren. In deze wijk zijn geen garages aanwezig, dus iedereen moet straks gewoon op straat parkeren.

Westwijk2 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De PvdA wethouder aan de arbeid op het draaiorgel

Westwijk2 is een project van Westwijk Zuidoost CV, wat een samenwerkingsverband is tussen AM Wonen, Rabo Vastgoed en RH Vastgoed BV Woningstichting Rochdale en Woongroep Holland. Ludenhoff Groep Makelaars en taxateurs O.G. verkopen de woningen. Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) is de leverancier van de StartKoopregeling. In Westwijk- Zuid worden tot en met 2011, 878 woningen ontwikkeld met diverse voorzieningen, zoals een medische praktijkruimte, kerk, speelplekken, kinderopvang en zorgwoningen. Er komt geen winkelcentrum. De bewoners moeten hiervoor naar het Westwijkplein.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Straatgezichten