Bijgewerkt: 1 februari 2023

Capital Canal City - 2008

Foto's -> Gebeurtenissen -> P60

Capital Canal City
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Ernst Jansz, Jan Hendriks, Jaap van Beusekom, Joost Belinfante en Huib Schreurs

Denk eens aan een groep muzikanten. Ze komen bij elkaar om voor hun plezier samen te spelen. De muzikanten luisteren goed naar elkaar en stukje bij beetje steeds meer komt er bezieling in hun spel en beginnen ze om het liedje heen te fladderen. Het resultaat: pure kunst! Dat doet CCC Inc dus al 40 jaar lang.

CCC inc P60 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

CCC Inc op het podium van P60


In 1967 opgericht in Amsterdam traden zij als twintigers op in parken en straatfestivals, later vanuit de commune in de Peel en weer later in vakantiehuisjes, gewoon omdat ze muziek maken niet kunnen laten. Vanwege het verschijnen van een luxe box met het overzicht van veertig jaar CCC Inc. stond de band donderdagavond 13 maart 2008 op het podium van P60.

CCC inc P60 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De musici van CCC Inc. hadden veel plezier tijdens het spelen


En de al veertig jaar lang trouwe fans konden Ernst Jansz (bekend van Doe Maar, accordeon, piano, wasbord, gitaar, zang), Joost Belinfante (viool, zang), Jaap van Beusekom (banjo, autoharp, pedalsteelgitaar, zang) en Huib Schreurs (mondharmonica) weer horen en zien. CCC Inc is na al die jaren nog steeds de beste folk- en americanaband van Nederland. Wat een samenhang. Wat een opwinding.

CCC inc P60 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Ernst Jansz zingt


Elke muzikant inspireerde de andere en de vonk sloeg over op de zaal. Het voelde als thuis komen. Met gitarist Jan Hendriks (bekend van Doe Maar) als extra bandlid liet CCC Inc. een goede mix horen van vooral oude Amerikaanse volksliedjes, waarvan sommigen zelfs teruggingen naar de Amerikaanse Burgeroorlog. Hoogtepunten waren natuurlijk Midnight Special en een a-capella-versie van Leadbelly’s Black girl, black girl don’t lie to me.

Als verrassing trad Boudewijn de Groot op met het poëtische lied Lage Landen. Een gedenkwaardige avond, waarin een groep oude rotten uit het vak lieten horen dat pure kunst die in je bloed zit, de nieuwe generatie muzikanten kan aanraken. Want naast de fans zoals ik zelf die in de oude tijd de band nareisde om lekker te kunnen swingen, waren er nu jonge Amstelveense muzikanten die je ook in de maandelijkse jamsessie P60 anno 2008 aantreft.

CCC inc P60 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

CCC Inc in actie


En bij afloop ontmoetten de generaties muzikanten elkaar levendig op de eerste etage van P60. Pure kunst is voor elke leeftijd en zit in je bloed. Muziekbox van 40 jaar CCC Inc bestellen? Of The best of CD + fotoboek met materiaal van Molly Mackenzie, die de Amsterdamse groep de eerste zeven jaar van het bestaan volgde? Kan via CCCinc Trouwens, de letters CCC staan voor Capital Canal City. Behalve als iedereen heel cynisch wilde doen, dan was het Centen Centen Centen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen