Bijgewerkt: 1 februari 2023

Checking Out - 2008

Foto's -> Gebeurtenissen -> P60

Checking Out
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Axe Hessel (l) hier op de foto tijdens een Jamsessie in december 2006

Checking out!
Blues, rock, RnB, fusion, funk en folk, vele muziekstijlen passeerden de revue tijdens een beslissende avond op donderdag 5 juni 2008 waarin twee jonge, veelbelovende gitaristen de grand finale van hun conservatoriumtijd speelden.

Vier jaar lang ontwikkelden zij zich onder de vleugels van de pop/sessie opleiding van het conservatorium te Alkmaar. Hier leerden zij alle aspecten van het sessie-muzikantschap kennen, van het repetitiehok tot onstage en studio zijn zij gegroeid tot breed inzetbare muzikanten. 5 juni sluiten zij deze periode af met een exclusieve show.

Merijn Rademaker is een eigenzinnige, intelligente gitarist met een voorliefde voor het rock/fusion idioom. Zijn programma bestaat louter uit zelf gecomponeerd werk wat zich behendig manoeuvreert tussen de overgangsgebieden van verschillende muziekstijlen. Al vanaf jonge leeftijd ontwikkelde hij zich in vele bandjes en projecten tot een muzikant/componist met visie.

Axe Hessel is een bekend gezicht in P60. Maandelijks organiseert hij er jamsessies, trad er op met vele bandjes en doceert, inspireert en begeleidt inmiddels vele jonge talenten uit de regio. Zelf heeft hij een voorliefde voor het schrijven van eigen muziek, maar draait ook voor andermans meesterwerken zijn handen niet om. Met roots in de progressieve rock, blues, funk en akoestische muziek kan hij gerust geschaard worden onder het kopje 'veelzijdig'.

Een speciale show werd gegeven door The Famous Unknowns (Carlos Vamos - gitaar en Lindsay Buckland -dulcimer). Dit eigenzinnige duo toerde al de hele wereldbol over om hun dansbare-electro-new-age op elke hoek van de straat te spelen. Beide artiesten brachten solo al meer dan 10 albums uit en hebben hun krachten nu verenigd in alweer twee dubbelalbums.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen