Bijgewerkt: 1 februari 2023

Rockconcert - 2008

Foto's -> Gebeurtenissen -> P60

Rockconcert
(Conchita - 2008)

Axe Hessel en Merijn Rademakers tijdens het concert in P60

Op donderdag 5 juni 2008 werd in P60, het poppodium van Amstelveen, een rockconcert als eindexamen gehouden van twee studenten van het Conservatorium Alkmaar: Merijn Rademakers uit Amsterdam en Axe Hessel uit Amstelveen.

Op het podium van het zelfde P60, waar maandelijks de Jamsessies en het Jamfestival georganiseerd door Axe jonge en oudere gitaristen aantrekt vanuit de regio. Wethouder cultuur, Frans Hellendall benadrukte tijdens zijn toespraak dit initiatief. Veel van deze gitaristen waren op het concert afgekomen naast familieleden en bekenden van de kandidaten. Beide gitaristen zijn glansrijk geslaagd.

De opkomst was groot, de muzikale ont- en spanning van hoog creatief gehalte. Merlijn met zelf gecomponeerd werk en Axe, met eigen werk en covers, als muzikale duizendpoot pur sang. De strakke regie van Merlijns show was rondom opzwepend te noemen. Het gitarenwerk en de show van Axe heel divers van swingend tot muisstil.

De P60 barkeepers konden voor het eerst in hun ervaring druppels van de kraan horen vallen tijdens Axe’s solo’s. Het publiek, zowel de persoonlijke relaties als de vele muzikale toehoorders, genoot zichtbaar. Het houden van eindexamens van conservatoriastudenten in P60 is een fantastische mogelijkheid in Amstelveen. Hulde aan beide gitaristen en aan P60!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen