Bijgewerkt: 1 februari 2023

Rokersruimte en biertap - 2008

Foto's -> Gebeurtenissen -> P60

Rokersruimte en biertap
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Neen de Biertap in de rokersruimte ziet er niet zo uit, maar om nu de rokersruimte te promoten is ook zo wat, vandaar deze foto

De horeca zag het aanstaande rookverbod met rasse schreden naderen. Het Amstelveense poppodium P60 heeft er een bijzondere oplossing voor gevonden om rokers binnen de deur te houden. P60 heeft op het interne balkon een speciale rookruimte ingericht dat voorzien is van een biertap. Bezoekers kunnen daar al rokend met behulp van een speciale chipkaart eigenhandig een biertje tappen.

Het personeel hoeft daardoor de ruimte niet in en blijft zo gevrijwaard van de schadelijke rook. „De biertap is al in gebruik en de rokersruimte bevalt prima. Het idee van een tap in een afgescheiden ruimte is uitgewerkt samen met Heineken. „Heineken ziet ons als een vooruitstrevend podium, vandaar dat zij ons hiervoor hebben uit­verkoren. Wij zien het als een primeur voor Europa, zelfs voor de hele wereld," klinkt Chris Dekker, hoofd communicatie P60 weinig bescheiden.

Hij verwacht dat deze aanpak elders navolging gaat krijgen. „Bezoekers vinden het vaak wel leuk om zelf bier te tappen, zeker onder invloed van de komst van thuistaps. In de ruimte is plaats voor ongeveer vijftig rokers. Jongeren onder de zestien jaar mogen niet tappen. Dat wordt gereguleerd bij de verkoop en het opladen van de chipkaarten. Bezoekers moeten zich daarbij legitimeren om aan te tonen dat ze minstens 16 jaar oud zijn.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen