Bijgewerkt: 5 juni 2023

OC De Meent
Dag van Dialoog - 2011

Foto's -> Gebeurtenissen -> Wijkcentra

OC De MeentDag van Dialoog
(Foto C. Willems - 2011)

In 'De Meent' zijn er al wat oudere mensen die aan de dialoog meedoen

Het thema Jong en Oud op donderdag 10 november 2011 riep bij de deelnemers in Ontmoetingscentrum De Meent in de leeftijd van 57 tot 84 jaar voldoende stof tot nadenken op. Hoe oud ben je en is die leeftijd ook hoe je je voelt?

Hoe ervaar jij in de woonplaats de verbinding tussen jong en oud, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, bij de supermarkt, op straat of in het ontmoetingscentrum? Heb je een ideale visie hoe jong en oud hoort samen te leven? Is er een verschil tussen vroeger en nu? De dialoog werd gehouden met een gespreksleidster die waakte over de structuur en de draad van het gesprek.

Dialoog Amstelveen
(Foto C. Willems - 2011)

Conchita Willems en haar man Kees in 'De Meent' tijdens de gesprekken


Respectvol en vriendelijk werd erop gelet, dat de luisterhouding naar elkaar deze draad vasthield. De vier vrouwen en drie mannen kwamen allen goed aan bod om hun mening te vertellen. Daardoor kregen eerlijkheid en eigen verhaal volop aandacht. Er ontstond in de loop van de ochtend een open en hartelijke sfeer.

Door meerderen werd er gewezen op de prachtige successen van jongeren: het Huttendorp, de technische jongelui van De Meent, de jongeren van het Pop- en Cultuurpodium P60, de 40 Marokkaanse en Joodse jongeren die samen met familieleden de oude Joodse Begraafplaats Zeeburg in Amsterdam-Oost opknapten.

Dialoog Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De Dag van de Dialoog 2011 in de Buurtkamer wordt door Dorien Mijksenaar ingeleid


Het positieve in de gedachteontmoeting stimuleerde de focus op het belang van menselijke waarden als eendracht, respect, oprechte spijtbetuiging, rolmodel willen zijn voor elkaar in alle leeftijdsgroepen, hartelijkheid en bewustheid van gezagsverhoudingen. Dit laatste riep de behoefte aan opvoeden van kinderen op.

Dialoog Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

In de Buurtkamer aan vijf tafels worden de gesprekken gevoerd door jong en oud


Kinderen zijn geen ‘hebbedingen’ geen ‘modelgril’: kinderen en opvoeding zijn altijd belangrijk, vroeger, nu en in de toekomst. Grenzen stellen in je leven en het er zijn voor elkaar, dan komt er een mooie ideale stad. Met seniorenwoningen die niet geïsoleerd zijn van andere leeftijdsgroepen.

Dialoog Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De jonge scholieren van de 2de Amstelveense Montessorischool zijn erg blij, dat ze naar deze dag mochten te komen


Met scholen die handen en voeten geven aan het motto: Samen voor elkaar! Met oog voor het kleine nieuws in de buurten en in de huishoudens. Met het uitvergroten van goed nieuws om aan zelfrespect te bouwen. En … met de dialoog als educatief middel vanaf de basisschool tot aan de koffieochtend in De Meent. De ochtend smaakt naar meer!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen