Bijgewerkt: 1 februari 2023

P60 viert 10 jarig bestaan - 2011

Foto's -> Gebeurtenissen -> P60

P60 viert 10 jarig bestaan
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De oud- en nieuwe medewerkers van P60 wachten op de toespraken

Het Amstelveense poppodium P60 is 10 jaar geworden. Oud- en nieuwe medewerkers en vrijwilligers werden in het zonnetje gezet op zondagmiddag 6 november 2011. Het instituut is al een decennium lang het poppodium van Amstelveen en omstreken en dat was natuurlijk reden voor een feestje! Daarom werden alle oud medewerkers en betrokkenen uitgenodigd voor dit jubileumfeest. Helaas konden niet alle mensen naar het feest komen, maar een half gevulde zaal was er toch wel. Er werden op een grote scherm op het podium oude en nieuwe foto’s vanuit het leven achter de schermen van vrijwilligers en medewerkers geprojecteerd, wat af en toe grote lachsalvo’s genereerde.

De voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting P60, Hugo van der Kooij was de eerste spreker tijdens het jubileumfeest hij schetste een beetje sombere toekomst voor P60 : ꞌJullie feest is niet zomaar iets, het is iets geweldigs: P60 10 jaar jong en 10 jaar oud. Ikzelf prefereer jong, omdat ik dat prettiger vind klinken, wat dynamischer, leuker, want jong zijn is mooi.ꞌ

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Hugo van der Kooij, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting P60, tijdens zijn toespraak


De heer Van der Kooij is in zijn toespraak teruggegaan naar het verleden, toen P60 nog geboren moest worden. ꞌP60 is geboren uit een slecht huwelijk, want de vader was een jeugdwerker vanuit Amstelveen en aan de andere kant was er een wisselend moederschap: de politiek. Ik moet het eerlijk zeggen, dat we het langst en lekkerst gelegen hebben in de buik van links Amstelveenꞌ - aldus de voorzitter.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De aanwezigen luisteren naar het soms dramatische verhaal van de voorzitter


P60 moest zich in het eerste vier jaar bewijzen, zich netjes gedragen, geen ADHD kindje worden, fatsoenlijk, dus geen hash- en wiet tent, geen kotsende jongeren over het plein, die daar ꞌs nachts als beesten tekeer zouden gaan. Alles werd goed onder controle gehouden, ook door de politie, want toen de opening in 2001 plaatsvond, stonden hele pelotons ME-ers met busjes in de wacht’.

‘Het pand zelf is in het kleinste straatje van Amstelveen gebouwd, dus het was erg krap en de vloer werd direct afgekeurd. Het was niet geschikt voor de dansende massa. Dus problemen genoeg. De organisatie moest de financiën ook in de gaten houden, moest op haar liquiditeit letten en moest haar eigen vermogen opbouwen om de programmering up-to-date te houden’.

Van der Kooij: ꞌWij hebben het gemaakt met zijn allen en dat is niet verwonderlijk, want ik kijk om me heen en ik ben echt trots, dat hier vandaag op 6 november een P60 op de vloer staat. Dankzij jullie inzet, jullie bevlogenheid, jullie passie is het gelukt om een antwoord te vinden voor al die problemen en wij zijn nu 10 jaar verder .ꞌ

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Deze mensen hebben het wel en wee van 10 jaar lang P60 meegemaakt


De voorzitter vertelde onder andere, dat hij zich toch zorgen maakte voor wat de toekomst van P60 betreft. Wat betekenen al die gebeurtenissen, het terrorisme, de angst, grote aanslagen en natuurlijk nu de economische crisis met de lastige financiële markt voor P60? Volgens de heer Van der Kooij blijft P60 overeind staan. Alle jongeren worden vandaag in Nederland op een andere manier voorbereid op de toekomst, dan wij vroeger. Het gaat niet meer om kwalificaties, niet meer over leren om een d, of een t te schrijven, maar het gaat er om, jongeren voor te bereiden op een toekomst die ongewis is’.

De voorzitter sprak over een mogelijkheid, die over 5 jaar heel goed denkbaar is. Dat P60 in een bejaardenhuis wordt ondergebracht en dat daar Beatles en Stones muziek wordt gedraaid op kosten van de verzekeringsmaatschappijen. ‘Mensen moeten veranderen, hun missies moeten anders worden verwoord, anders ga je ten onder. De vroegere verankeringen van de maatschappij beginnen te verdwijnen’.

ꞌAls wij toekomstbestendig willen zijn, moeten wij mee tamboereren op de golven van de verandering, met voor ons een onbekende horizon. Maar dat kan, omdat de mensen hier een hart voor muziek hebben en een drive om cultuur mogelijk te maken. Deze unieke eigenschappen maken de overleving van P60 mogelijk, want –music never dies!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Na de toespraak van de voorzitter komt Gerard Lohuis en bespreekt de positieve kanten van P60


Gerard Lohuis, directeur van P60 bedankte voor de mooie woorden van Hugo van der Kooij, maar hij wilde ook wat over de toekomst van P60 vertellen. ꞌ Het beeld, dat Hugo schetste, wordt hoop ik geen waarheid voor P60 zijn en wij zullen geen Beatles muziek laten spelen gesponsord door de verzekeringsmaatschappij AON, dat hoop ik niet! Maar inderdaad hebben wij nu moeilijke tijden, de BTW verhoging, subsidieverlaging en de consumenten hebben geen vertrouwen in de economie. Elke dag slecht nieuws op de televisie, allemaal de schuld van Griekenland- denkt iedereen- wie weet, of dat waar is?’

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De jongeren luisteren naar het verhaal van de directeur


‘Maar wij hebben deze momenten al vaker gehad. En als wij een terugslag hadden, gingen wij de andere kant op, links om, of rechts om, we bleven altijd op de weg, waar wij wilden zijn. Dat zal ook in de komende jaren gebeuren denk ik, want wij zijn in de afgelopen 10 jaar nooit verdwenen’.

‘Wat bleef, al vanaf de eerste dag is de passie, de gedrevenheid, waarmee wij hier altijd gewerkt hebben in P60. Dat is het allerbelangrijkste en daarmee kun je alle tegenslagen overwinnen. Aanstaande donderdag op 10 november 2011, vanaf 20 uur, gaan wij ons 10 jarig bestaan formeel vieren met een waanzinnig project, de Moving Buildings op de gebouwen en op het Stadsplein, veel groter dan vorig jaar’.

P60  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Gerard Lohuis, directeur van P60 aan het woord


‘Het is één van de projecten van P60, net als het Stadspleinfestival, de Europese uitwisselingen. Juist door extra dingen te doen, geeft ons podium een mooie kleur en maakt het heel boeiend en interessant ten opzichte van andere podia. Wij hebben dat nodig, omdat wij in Amstelveen zitten, geen studentenstad te zijn en geen automatisch publiek hier hebben’. ꞌDus wij moeten onze uitdaging vinden, om juist andere dingen te doen. Tot nu toe is het goed gelukt en dat blijven wij ook doen. Ik heb er hartstikke veel vertrouwen in en hopelijk jullie ook. Ik ga er van uit, dat wij de volgende 10 jaar en nog vele jaren daarna, met dezelfde passie en dynamiek zullen doorgaan. Iedereen van nu, vroeger, toen en in de toekomst: Dank je wel, voor alles wat jullie hebben gedaan en aan hebben bijgedragen ꞌ - eindigde P60 directeur.

P60  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De oud- en nieuwe medewerkers van P60 geven een stevig applaus na de toespraak van de directeur


Na de toespraak van Gerard Lohuis werden de aanwezige oud-medewerkers rondgeleid in de nieuwbouw van P60, aangezien zij dat nog nooit hadden gezien.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen