Bijgewerkt: 26 mei 2024

Landijsbaan - 2011

Foto's -> Sport -> Schaatsen

Landijsbaan
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De toekomstige landijsbaan naast veenplas De Poel. Er werd door de gemeenteraad eenmalig 35.000 euro beschikbaar gesteld aan ASV De Poelster voor de aanleg van deze landijsbaan

Op zaterdag 17 december 2011 is de landijsbaan van Amstelveen aan de noordelijke Poeloever officieel geopend. Jarenlang heeft schaatsvereniging de Poelster gestreden voor een echte landijsbaan en mede dankzij een positief besluit van de gemeenteraad is het eindelijk zover.

Groot initiatiefnemer was VVD raadslid Victor Frequin die de raad heeft kunnen overtuigen, dat ondanks alle bezuinigingen er ook iets positiefs moest komen voor de Amstelveense bevolking. De ijsbaan draagt bij aan de sociale cohesie van Amstelveen en is een toegevoegde waarde voor onze omgeving.

landijsbaan  Amstelveen
(Foto De Poelster - 2011)

VVD raadslid Victor Frequin en loco burgemeester Herbert Raat (VVD) openen de kraan en de baan loopt vol met water


Loco burgemeester Herbert Raat (VVD) en raadslid Victor Frequin openden de ijsbaan met het aanzetten van de pomp, waardoor het eerste water de baan op stroomde. Het doel is om na 3 dagen en nachten van ’s nachts min 8 en overdag min 3 graden een goede ijsvloer te hebben. Door vervening van de Amstelveense Poel duurt het langer, voordat er betrouwbaar ijs is. De ijsbaan mag blijven zolang de grond niet nodig is voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van rijksweg A9.

Schaatsvereniging de Poelster kan de baan in enkele uren van de nodige faciliteiten, zoals lampen en koek en zoopie, voorzien en zal deze verder gaan beheren. Bijzonder is het, dat het de enige veeg, schaaf en dweilmachine op natuurijs heeft.  De toegang wordt gratis en het wachten is nu op goedgezinde weergoden!


Grotere kaart weergeven De Noordelijke Poeloever in Amstelveen


Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport