Bijgewerkt: 26 mei 2024

Voedselbank niet gewenst! - 2009

Foto's -> Gebeurtenissen -> Voedselbank

Voedselbank niet gewenst!
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Dorien Mijksenaar, Groen Links

Reactie op email hiervoor van Dorien Mijksenaar, Raadslid GroenLinks

In Amstelveen worden door diverse kerken mensen tijdelijk aan voedsel geholpen. Mensen die vastgelopen zijn in hun omstandigheden. Hier is sprake van een mooie taak, die kerken al eeuwenlang uitvoeren. Anoniem en onzichtbaar voor de buitenwereld.

Maar het beleid, dat wij in Amstelveen voor ogen hebben is, dat iedereen ondersteuning krijgt bij het zoeken naar eigen regie. Dat kan niet anoniem, want het gaat hier om een uiterst persoonlijke zaak. Dat is een ambtelijke hobbel, maar eenmaal genomen geeft het lucht.

Omdat ik wilde weten, of dit ook gebeurt heb ik een onderzoekje gedaan. Ik vond de consulenten en de kerken bereid met mij mee te denken. We hebben resultaten geboekt. Dit jaar ontdekten mensen, met hulp van de kerken, de weg(terug) naar de deskundigheid van  gemeentelijke consulenten. Vaak bleek, dat er recht was op financiële hulp, waar geen gebruik van werd gemaakt. Onwetendheid is hier de boosdoener.

Het is, volgens mij, de juiste methode om permanent uit de problemen te komen en niet afhankelijk te worden van een wekelijks pakketje van de voedselbank bij het Rode Kruis. Ik heb veel respect voor de inzet van de goedwillende mevrouw van de voedselbank, maar ik denk, dat zij beter haar krachten kan geven in Z.O. Amsterdam waar de nood vele malen hoger is. Ik feliciteer diegenen die dit jaar de moedige stap hebben gezet om hulp te vragen bij de gemeente. Met Ramses Shaffy te eindigen:'We zijn allemaal samen.'

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen