Bijgewerkt: 7 december 2023

Laffe inbraak Voedselbank - 2010

Foto's -> Gebeurtenissen -> Voedselbank

Laffe inbraak Voedselbank
(Stichting Voedselbank Amstelveen - 2009)

Een deel van de voorraad van de Voedselbank Amstelveen op
19 november 2009


Bron: Elly Goemans

Het Europese jaar van de bestrijding van de Armoede kon voor de Voedselbank Amsterdam niet slechter beginnen. Op 2 januari 2010 is er ingebroken in het Centrale Magazijn op het Storkterrein aan de Oostenburgermiddenstraat.

Honderden gezinnen, die gebruik maken van de Voedselbank werden hierdoor mogelijk gedupeerd (ook in Amstelveen), omdat die week niet alle voedselpakketten op tijd en goed konden worden uitgereikt.

Vooral de ontvreemde PC’s zijn een forse streep door de rekening van de Voedselbank, omdat men hierop de distributie en voorraadregistratie van het voedsel en de voedselpakketten bijhoudt.

“Het is verschrikkelijk. Stelen van de Voedselbank”, aldus een aangeslagen Ellie Goemans, eindcoördinator van de Voedselbank in Amsterdam: “Er is veel schade aangericht en dat onze PC’s zijn gestolen is een regelrechte ramp. Hierdoor hebben we mogelijk enorme problemen met de uitlevering van de voedselpakketten We lopen het risico dat we klanten moeten teleurstellen deze week. Dat is sowieso al erg, maar zeker nu met de extreme koude voor de boeg”.

De vele vrijwilligers van de Voedselbank zullen er alles aan doen om deze week de pakketten te kunnen aanbieden. “Dat is onze allerhoogste prioriteit en we hebben gelukkig vele handen om te helpen, maar zonder een PC kunnen ook wij onze operatie op termijn niet draaiende houden”, aldus Goemans. “Geld om nieuwe te kopen is er niet. We hopen op wat hulp van buitenaf”.

Amstelveen
Ook de Stichting Voedselbank Amstelveen krijgt van de Amsterdamse organisatie de voedselpakketten, dus voor hun twaalf gezinnen is het ook erg.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen