Bijgewerkt: 26 mei 2024

Lionsclub 'de Amstel' helpt - 2011

Foto's -> Gebeurtenissen -> Voedselbank

Lionsclub 'de Amstel' helpt
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Grea Twint in gesprek met de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amstelveen op 2 januari 2011 over een eventuele samenwerking met de Voedselbank Amsterdam

Lionsclub Amstelveen 'De Amstel' heeft de plaatselijke Voedselbank als nieuw te ondersteunen project gekozen. In dat kader organiseert de club onder meer de Dolle Amstelfun Spullenmarkt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank Amstelveen.

De Spullenmarkt werd op zaterdag 1 oktober 2011 gehouden. De Lionsclub haakt daarmee in op de Drie Dwaze Dagen die de Bijenkorf in die periode houdt. De Spullenmarkt vindt plaats bij de 'buren' in het Congresgebouw. Het streven is om op de Spullenmarkt vele honderden nieuwe, bijna nieuwe en andere waardevolle koopjes aan te bieden.

Voor deze markt was de Lionsclub op zoek naar gebruikte en nieuwe spullen. Het gaat om goederen die ten minste 20 euro kunnen opbrengen. 'Liever klein en waardevol, dan een onhanteerbaar meubel of een loodzware onverkoopbare tv.

Ja, we hebben pretenties, maar het is voor het goede doel: steun aan de Voedselbank Amstelveen voor onder meer een opslag- en uitdeelruimte,' aldus de Lionsclub. De Voedselbank werd in december 2009 opgericht door Grea Twint. Zij was betrokken bij de Voedselbank in Amsterdam Zuid. Daar kwamen echter zoveel Amstelveners voedselpakketten ophalen, dat zij ook een uitdeelpunt in Amstelveen opzette.

Er zijn nu 25 gezinnen bekend, veelal alleenstaande moeders met kinderen, die voldoen aan de criteria voor hulp van de Voedselbank. Vermoed wordt echter, dat dit slechts het topje van de ijsberg is. De Voedselbank is dringend opzoek naar een eigen opslag/uitgifte ruimte.

Voor de huur en inrichting is geld nodig. De Lionsclub wilde de Voedselbank daarbij helpen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen