Bijgewerkt: 23 april 2024

Landijsbaan - 2012

Foto's -> Sport -> Schaatsen

Landijsbaan
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

' AUB NIET OP HET IJS! NOG NIET GOED ASV DE POELSTER. DANK U.'

De redactieleden van Amstelveenweb brachten op donderdagmiddag 2 februari 2012 een bliksembezoek aan de landijsbaan van de Amstelveense Schaatsvereniging 'De Poelster' langs de noordoever van De Poel.

Ondanks het prachtige weer en een temperatuur onder de -5 °C, was het bezoek zeer snel voorbij, omdat de ijsbaan niet in gebruik was. Het baantje was afgezet met een rood/wit lint en er hing een bord aan een boompje: 'AUB NIET OP HET IJS! NOG NIET GOED. ASV - DE POELSTER. DANK U.'

ijsbaan  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De landijsbaan van Amstelveen richting west


Op de website van de schaatsvereniging staat nu een bericht: 'Na twee nachten en dagen vorst is de ijsdikte gemeten. Deze is maximaal 6 cm, dus nog te dun om te berijden. Bovendien zijn er windwakken aanwezig.'

ijsbaan  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

In het blauwe huisje wordt straks 'koek en zopie' verkocht


Hoe is dat mogelijk, dat overal in Nederland al veel natuurijsbanen in gebruik zijn en in Amstelveen nog niet? Het is heel simpel. Het ijs is nog niet veilig genoeg volgens de leden van de vereniging, want al op zaterdag 17 december 2011 werd de kraan opengezet en de baan onder water gezet. Er is toen eigenlijk teveel water op de landijsbaan gezet.

ijsbaan  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het ijs van de landijsbaan is niet gelijkmatig bevroren en door de sterke wind vormden zich wakken


Anderen zetten pas als de vorst haar intrede doet de kraan een beetje open en spuiten een laagje water, laten het bevriezen en spuiten weer wat water. Enzovoort. Dan heb je flink snel een goede ijsbaan. Helaas voor de Amstelveners niet. En ja er kwam telkens iemand met schaatsen over zijn schouder kijken tijdens ons bliksembezoek. Deze fanatiekelingen dropen af met droefenis in hun ogen.

ijsbaan  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Maar op de Poel is de situatie van het ijs nog erger, want er zijn grote open watergebieden zonder ijs. Het schaatsen is daar op dit moment nog levensgevaarlijk!


Hopelijk krijgt een ieder nog een kans als het dit komende weekend flink blijft vriezen. Dan kunt u deze website weer bekijken en ziet u vrolijke mensen bij een koek en zopie tent en anderen zwierend over het ijs. En ja hoor, zie volgende item, de landijsbaan is OPEN!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport