Bijgewerkt: 3 december 2021

Open dag schooltuinen - 2011

Foto's -> Natuur -> Schooltuinen

Open dag schooltuinen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

In schooltuin Middenhoven begint het feest natuurlijk met broodjes bakken

Zaterdag 17 september 2011 was de open dag op de vier schooltuincomplexen van de gemeente Amstelveen. De leerlingen van de 16 deelnemende basisscholen en de kinderen uit de zogenaamde vrije groepen lieten zien, wat met hard werk en schoffelen, maar vooral met “groene vingers” is bereikt.

De kinderen leren op de schooltuinen spelenderwijs hoe worteltjes en aardappelen groeien, dat lieveheersbeestjes nuttig zijn en dat hazen en houtduiven ook graag van de oogst mee-eten. Bij het schooltuinwerk wordt natuuronderwijs gekoppeld aan het leren over voedselproductie.

schooltuin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Ruud Oosterhof, Afdelingshoofd Wijkbeheer Zuid van de Gemeente Amstelveen, verwelkomde alle aanwezigen in de schooltuin Middenhoven en feliciteerde de kinderen en de vrijwilligers met het feit, dat deze schooltuin 25 jaar bestaat


schooltuin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD) vertelde, dat in deze schooltuin 30 vrijwilligers werken en zonder hun toewijding was hier geen schooltuin geweest.


Tijdens de open dag werd op een aantal tuinen gekookt met producten van de tuin, op andere tuinen laten imkers zien wat de bijdrage is van bijen bij de productie van voedsel. Extra aandacht was er dit jaar voor schooltuincomplex Middenhoven. Deze schooltuin bestaat dit jaar 25 jaar. Wethouder Herbert Raat opende feestelijk de open dag in deze schooltuin om 14 uur aan de Grote Beer.

schooltuin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De ouders, de kinderen en de vrijwilligers volgen de gebeurtenissen


Belangstellende familieleden, leerkrachten en omwonenden waren van harte welkom. Ook kinderen die overwegen om volgende jaar in de vrije groepen een tuintje te komen bewerken waren van harte welkom en ze kwamen ook ondanks het druilerige weer.

schooltuin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Raat overhandigt aan vrijwilliger de heer Hein Ruhé (hij is 25 jaar geleden met het tuincomplex Middenhoven gestart en werkte jaren bij de gemeente. Hij werkte voorheen op het complex De Akkerbloem) een envelop met inhoud, als erkenning voor het werk van alle vrijwilligers


schooltuin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Er werden in de schooltuin drie fruitbomen geplant, om dit jubileumjaar niet te vergeten


schooltuin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De schooltuin in Middenhoven met het clubgebouw


Locaties schooltuincomplexen in Amstelveen
Akkerbloem, Langs de Akker 1, 1186 DA Amstelveen
Amstelflora, Legmeerdijk 148, 1187 NH Amstelveen
Bankrasflora, Jeanne d’Arclaan 6, 1183 BA Amstelveen
Middenhoven, Grote Beer 66A, 1188 BB Amstelveen

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur

Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS