Bijgewerkt: 5 februari 2023

Gitaarvirtuoos Max Roest - 2012

Foto's -> Gebeurtenissen -> Muziek- en Dansschool

Gitaarvirtuoos Max Roest
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Max Roest speelt op zijn handgemaakte Greenfield gitaar

Het concert en de solo gitaar CD presentatie van Max Roest uit Amstelveen was op zaterdagavond 31 maart 2012 in de Muziekschool Amstelveen. Hier gaf hij een miniconcert in de Zonnesteinzaal onder grote belangstelling.

Op de leeftijd van vier jaar begon Max Roest met muzieklessen nemen in zijn woonplaats Amstelveen. Ongeveer 12 jaar studeerde hij klassieke gitaar en stond op de top 3 in diverse nationale concoursen.

Na 12 jaar van klassieke muziek te spelen, besloot hij op de akoestische steel string gitaar te spelen om zijn muzikale perspectief te vergroten. In 2010 Max won de 'Johan van Vossen' prijs op het Competition of the European Guitar Teachers Association. Max kreeg deze prijs voor de vele verschillende stijlen, die hij in deze wedstrijd speelde.

roest  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De talentvolle fingerstyle gitaar speler Merel van Hoek tijdens het concert met Max Roest


Max speelde op een handgemaakte Greenfield gitaar, gebouwd door Michael Greenfield in Canada. De fretten van de gitaar zijn scheef, om net zoals in een piano, de bassnaren meer lengte te geven, dan de hoge snaren. Hierdoor wordt de respons van de gitaar beter en is de snaarspanning beter verdeeld over de gitaar.Het miniconcert van Max Roest in Amstelveen op 31 maart 2012 in de Muziekschool Amstelveen


De gitaar is speciaal gemaakt voor het fingerstyle genre. In dit gitaargenre is het de bedoeling, dat de gitarist meerdere partijen tegelijk speelt en het gevoel geeft, dat je naar meerdere instrumenten aan het luisteren bent.

De CD van Max 'ToneWood' is zijn eerste akoestisch solo album, dat op 31 maart 2012 werd gepresenteerd in Amstelveen met de medewerking van zijn collega gitariste, Merel van Hoek en zijn vriendin Claire van Erck. Het album bestaat uit akoestische gitaar nummers. Max speelde op een Greenfield model G4.2 gitaar.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen