Bijgewerkt: 2 februari 2023

Expositie Windnomaden - 2012

Foto's -> Gebeurtenissen -> Kunstuitleen Amstelveen

Expositie Windnomaden
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Hetty Tjalkens, directeur van de Kunstuitleen Amstelveen verwelkomt de aanwezigen tijdens de opening van de Windnomaden expositie

De opening van de Windnomaden tentoonstelling op zondagmiddag 1 april 2012 in de Kunstuitleen Amstelveen werd verricht door Bruno Doedens, artistiek leider SLeM (Stichting Landschaps-theater en Meer).

Windnomaden zijn schilderijen met een uniek verhaal.  Het tijdelijke landschap van de Windnomaden is  in juni 2009 te zien geweest op het Oerolfestival op Terschelling. Ze stonden, licht en bewegend op de wind, als een grote zwerm vreemde vogels op het wad, dat onder invloed van eb en vloed afwisselend onder water liep en droog viel.

windnomaden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Bruno Doedens, de artistiek leider van SLeM vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de Windnomaden


In september van hetzelfde jaar maakten de Windnomaden deel  uit van het New Island Festival op Governors Island te New York, ter gelegenheid van NY400.  De Windnomaden vormden samen de letters NY-NL met op de achtergrond de indrukwekkende skyline van Manhattan.

windnomaden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Kinetische kunst, een vorm van beeldende kunst, waarin de beweging speelt de hoofdrol in de objecten van de Windnomaden. Helaas in de Kunstuitleen is meestal windstilte....


windnomaden Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dit kunstobject heeft prachtige kleuren


Bij de tentoonstelling hoort een educatief project voor de bovenbouw van de lagere scholen in Amstelveen. De kinderen zullen hun eigen Windnomaden gaan maken. Voor wie nieuwsgierig is: op zaterdag 14 april 2012 vanaf 15.00 uur zullen de Windnomaden van de Amstelveense kinderen te zien zijn in de Kunstuitleen.De opening van de Windnomaden tentoonstelling op zondagmiddag 1 april 2012 in de Kunstuitleen AmstelveenDe kleurrijke Windnomaden zijn te koop en vormen een prachtig sieraad aan de wand in uw woning of kantoor, maar ook op uw terras of in de tuin.

Klik hier om naar de website van SLeM te gaan voor meer informatie over dit bijzondere project.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen