Bijgewerkt: 5 februari 2023

Koninginne lunch 2012 - 2012

Foto's -> Gebeurtenissen -> Koninginnedag

Koninginne lunch 2012
(Foto R. Switser - 2012)

V.l.n.r.: Prijswinnares Mw. Vermaas met Paulina Spierings en de koningin

Bron: Rudolf Switser

Wat was het weer leuk……………… Op donderdag 29 april 2012 namen een stuk of 20 buurt- en Bos en Vaart bewoners, deel aan de Koninginnelunch in Bos & Vaart. Onze koningin van het moment (vrijwilligster Mary van der Wens) opende als een waardig staatshoofd de lunch met het doorknippen van een lint. Na het zingen van het Wilhelmus en een welkomstwoord door de Koningin begon men aan de vrolijke lunch, perfect bereid door Cardanus vrijwilligster Paulina Spierings.

Tijdens de lunch was er live muziek door Rudolf Switser van Bos & Vaart op keyboard en accordeon. Er werd een prijs uitgereikt voor de stijlvolste hoofdbedekking die werd gewonnen door Mw. Vermaas voor haar fluwelen hoed bezet met bloemen.

Mw. Vegter ontving voor haar creatieve creatie, een ontwerp van mandjes, veren en zilver, de creativiteitsprijs. Op haar 93-jarige leeftijd nam mevrouw Vegter het woord en zei, dat ze zielsgelukkig was, dat ze op haar leeftijd nog door de koningin werd onderscheiden en dat ze dit nog mocht meemaken.

De 11-jarige quizmaster Seth Switser stelde daarna de aanwezigen 25 moeilijke vragen betreffende ons Koningshuis zoals: “Welk kledingstuk wierp Prins Claus demonstratief af, en van welk fonds was hij voorzitter”? Mw. v. d. Eerenbeemt won glansrijk deze quiz en ging naar huis met een fles oranje bitter waarvan we in de vraagronde hadden geleerd, dat dit oorspronkelijk een scheepsmedicijn was tegen scheurbuik en later pas een likeurtje op sinaasappelbasis werd. De koningin bedankte onder het genot van oranje champagne alle aanwezigen en ging iets eerder weg wegens verplichtingen elders.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen