Bijgewerkt: 2 december 2023

Bezoek Sadet Karabulut - 2012

Foto's -> Gebeurtenissen -> Voedselbank

Bezoek Sadet Karabulut
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tweede Kamerlid van SP, Sadet Karabulut snijdt de grote SP taart aan met Grea Twint, coördinator van de Voedselbank Amstelveen. Fractievoorzitter van SP-Amstelveen Joep van Erp volgt de actie van de dames

'Méér dan één miljoen Nederlanders leven in armoede, waarvan 380.000 kinderen! Elke dag hebben naar schatting enkele honderdduizenden Nederlanders te weinig te eten. Door de crisis krijgen de voedselbanken elke dag méér cliënten en er is te weinig voedsel beschikbaar'-(bron Voedselbank Nederland)

De SP vindt, dat het Amstelveense gemeentebestuur en de gemeenteraad een bijzondere verantwoordelijkheid hebben om iets aan de armoede te doen. Armoede bestaat! Ook in Amstelveen. Meer 50 gezinnen maken op dit moment noodgedwongen gebruik van de voedselbank.

karabulut Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De aanwezige vrijwilligers volgen de gebeurtenissen in de zaal


De verkiezingscampagne is een goed moment om aandacht te vragen voor de armoedebestrijding. Veel politieke partijen willen flink gaan bezuinigen om het tekort op de overheidsuitgave onder de 3% te krijgen. Een eis vanuit de Europese Unie. Door deze bezuinigingen komen steeds meer mensen in problemen. Ook gezinnen die rond moet komen met een modaal inkomen komen vaker in de problemen. De voedselbank is het laatste vangnet voor deze gezinnen om nog enigszins rond te kunnen komen.

karabulut Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Harald Bos (r), de voorzitter van SP-Amstelveen was ook aanwezig tijdens het bezoek van Sadet Karabulut


De SP weet als geen ander, dat de voedselbank niet kan draaien zonder de medewerking van vrijwilligers. Deze vrijwilligers werden daarom bedankt voor hun inzet ook door SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut op woensdag 29 augustus 2012 uur in het gebouw van het Rode Kruis Amstelveen.

karabulut Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Grea Twint en Sadet Karabulut tijdens een emotioneel moment. Mevrouw Twint vond de duidelijke en hartelijke ondersteuning van de leden van SP erg belangrijk voor 'haar' voedselbank


Sadet Karabulut (Dordrecht, 28 april 1975) is Tweede Kamerlid voor de Socialistische Partij. Ze is de dochter van een Turks-Koerdische gastarbeider. Karabulut studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en politicologie aan de Universiteit van Bordeaux.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen