Bijgewerkt: 7 juni 2023

Odin 100 jaar - 2011

Foto's -> Sport -> Odin

Odin 100 jaar
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het publiek wacht in de Emergohal op de show

De Amstelveense Turnvereniging Odin vierde op zaterdagmiddag 28 mei 2011 haar 100ste verjaardag in de Emergohal met twee geweldige turnshows.

Odin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het thema van het verjaardagsfeest was Hollywood


Odin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Onder de vlaggen van de turnvereniging zijn tijdens de 100 jaar, duizenden kinderen bekend geraakt met het turnen


Odin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De ouders, oma's, opa's en vrienden volgen van de tribunes de show
Odin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Frans Hentzen, voorzitter van Turnvereniging Odin verwelkomt iedereen in de Emergohal


Odin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Frans Hentzen, voorzitter van de Turnvereniging Odin overhandigt het jubileumboek 'Odin 100 jaar' aan, John Levie wethouder sport


In de Emergohal hebben de leden twee shows opgevoerd met ˈHollywoodˈ als thema en alle afdelingen hebben hun bijdrage geleverd aan deze shows, samen met enkele gastoptredens.  Voor de werkelijke shows waren opgevoerd voor de aanwezige honderden bezoekers, mocht de heer John Levie, wethouder sport (BBA), mevrouw Marret Mansvelder- van den Heuvel, vrijwilliger van ODIN sinds 1982, de Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau uitreiken.

Toespraak wethouder John Levie:
Dames en heren,
Ik ga even terug in de tijd. Turnen is al een oude sport. In de tijd van de Romeinen heette het “Arte Gymnastica”. Tweehonderd jaar geleden (in 1811) zijn in Duitsland de turntoestellen de brug- en rekstok ontworpen. En in 1830 werd in Nederland de eerste gymnastiekvereniging is opgericht. Nu vandaag vieren we het 100 jarig bestaan van uw vereniging “Ons Doel is Nuttig” of beter ODIN , van harte gefeliciteerd!

Dames en heren,
ODIN-leden voelen zich sterk gebonden aan de club. ODIN-leden houden van gezelligheid en ODIN wordt al honderd jaar door vrijwilligers gedragen. Zelf ooit lid geweest, ongeveer 50 jaar geleden. Korte tijd, zeker geen Epke Zonderland herinner me de legendarische meester De Boer. ODIN bestaat niet voor niets al 100 jaar. Eén van die vrijwilligers is al meer dan de helft van die tijd, 53 jaar actief bij de vereniging en geeft al die jaren les op verschillende niveaus.

Mevrouw Mansvelder, die vrijwilliger dat bent u! Naast het lesgeven geeft u sinds 1982 leiding en trainingen, zodat iedereen de voorgeschreven oefeningen van de Koninklijke Nederlands Gymnastiek Unie, KNGU, tot in de puntjes beheerst. U bent de contactpersoon tussen ODIN en KNGU als het gaat om de Wereld Gymnaestrada. Het grootste internationale non-competitieve gymnastiekevenement ter wereld, dat om de 4 jaar wordt georganiseerd.

Odin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

John Levie, wethouder sport tijdens zijn toespraak


Daarnaast bent u vanaf 1999 lid van de technische commissie. Organiseert u vanaf 2006 eenmaal per jaar afdelingwedstrijden en de clubkampioenschappen. Ook bent u jarenlang beheerder geweest van het eerste clubhuis aan het Veenendaalplein. U was toen ook lid van de clubhuiscommissie. Deze commissie organiseerde allerlei clubactiviteiten zoals bingoavonden, rommelmarkten, disco's en sinterklaasfeesten. Maar daar bleef het niet bij, jaarlijks organiseerde u het volleybaltoernooi ODIN-leden. En toen de vereniging 70 jaar bestond, organiseerde u samen met u echtgenoot de jaarlijkse fietstocht in de regio Amstelveen. Deze tocht heeft u zeker 8 jaar lang samen georganiseerd.

Mevrouw Mansvelder, ik kan nog wel even doorgaan met alles wat u heeft gedaan en nog steeds doet voor de vereniging. Duidelijk is, dat verenigingen niet bestaan zonder mensen zoals u. Mensen die geheel belangeloos zich inzetten voor de samenleving.

Odin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Marret Mansvelder, de technische voorzitter van ODIN krijgt het Koninklijke versiersel opgespeld door John Levie


Odin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Marret Mansvelder is helemaal onderste boven, dat ze Lid in de Orde van Oranje Nassau is geworden


Het is dan ook een grote eer om u te vertellen dat het Hare Majesteit de Koningin heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na de jubileumshow hield het bestuur van ODIN in de zaal van de Ouderkerkerlaan een receptie en reünie.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport