KVA wint
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport, bedacht door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen in 1902

Bron: Jorrit de Haas

Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) 1 heeft zondagmiddag 11 november 2012 bij haar rentree in de Overgangsklasse met 21-22 gewonnen tegen AKC 1 uit Almelo. De winnende goal viel pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Een zogenoemde buzzerbeater van Patrick de Jong bezorgt KVA 1 dus direct 2 punten na 1 gespeelde wedstrijd.

Dankzij de promotie van vorig seizoen uit de Eerste Klasse onder huidig Blauw Wit-coach Frits Haan, speelt KVA 1 dit zaalseizoen weer op Overgangsklasse-niveau. Het niveau waar deze ploeg zeker thuishoort. Zaak voor huidig coach Eric Geijtenbeek en de huidige spelersselectie dus om te zorgen voor handhaving zodat er ook volgend zaalseizoen weer op dit niveau gespeeld kan worden in Amstelveen.

In een zware poule met onder andere Tweemaal Zes 1, Rohda 1 en ODIK 1, zijn er ook een aantal tegenstanders waartegen de punten gepakt moeten worden. Een daarvan was de eerste tegenstander in deze competitie: AKC 1 uit Almelo. Direct een verre uitwedstrijd dus voor KVA 1 (en KVA 2 dat voor KVA 1 tegen AKC 2 speelde). AKC 1 speelde een aantal seizoenen geleden nog in de Korfbal League, maar draaien nu anoniem mee in de Overgangsklasse.

Een uitgelezen kans dus voor KVA 1 om de eerste twee punten van het seizoen direct binnen te slepen. KVA 1 begon dan ook scherp aan de wedstrijd en kon goed mee in het tempo van AKC 1. Halverwege de tweede helft pakte KVA met 5-7 zelfs een voorsprong van twee punten op de Almeloers. Deze werd door de thuisploeg vervolgens weer rechtgetrokken naar 7-7 waarna beide ploegen met een 10-9 stand in het voordeel van AKC de kleedkamers opzochten.

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar AKC 1 liep langzamerhand toch weg van KVA 1 en een eerste nederlaag leek al in de maak voor KVA 1. Drie minuten voor tijd leek het dan ook definitief gedaan voor KVA 1 toen AKC 1 met 21-18 voor stond.

Echter zijn de wonderen de wereld nog niet uit, want KVA 1 kon nog een laatste maal alles geven en wist terug te komen tot 21-21. Met nog een halve minuut op de klok had KVA 1 de laatste aanval en lukte het Patrick de Jong zelfs om in de laatste seconde van de schotklok de 21-22 te produceren!