Bijgewerkt: 5 februari 2023

Koops op bezoek bij Kledingbank - 2011

Foto's -> Gebeurtenissen -> Kledingbank Amstelland

Koops op bezoek bij Kledingbank
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

Atie Toeset (l) en Trix Hagen (r) van de Kledingbank nemen samen met wethouder Jacqueline Koops een kijkje bij de nieuwe locatie van de Kledingbank aan het Galjoen 4. De dames van de Kledingbank namen voor de wethouder op haar laatste werkdag voor haar zwangerschapsverlof bloemen mee

De Kledingbank Amstelland krijgt per 1 april 2011 een nieuwe locatie. De huidige locatie aan de Mr. Aalberselaan maakt dan plaats voor nieuwbouw van de Brede School Lelyplantsoen. B en W hebben besloten om het gebouw aan de Galjoen 4 geschikt te maken voor het innemen en uitgeven van nog draagbare tweedehands kleding en te verhuren aan de Kledingbank.

De Kledingbank Amstelland is al enige tijd naarstig op zoek naar een nieuwe locatie voor hun activiteiten. Maar slaagde daar niet zelf in. De gemeente dacht mee. Wethouder Jacqueline Koops kon nog net voor haar verlof de Kledingbank blij maken.

Koops (ChristenUnie): “De door vrijwilligers georganiseerde Kledingbank voorziet in de behoefte van Amstelveense minima om met hun Amstelveenpas tegen een kleine vergoeding tweedehands kleding aan te schaffen.  Daarnaast stimuleert dit initiatief beter bedeelde inwoners actief bij te dragen aan de Amstelveense samenleving door kleding in te leveren voor de minder bedeelden. Zo’n initiatief draag ik een warm hart toe”.

Gemiddeld brengen zo’n 30 burgers per week kleding in. Ongeveer 70 burgers komen elke week kleding halen.

Trix Hagen van de Kledingbank: “Geweldig dat de gemeente een locatie heeft gevonden. Nu kunnen onze klanten volgend jaar nog steeds op vertoon van de Amstelveenpas eens per veertien dagen op woensdag drie kledingstukken en iets extra’s uitzoeken. Voor gezinnen met kinderen geldt overigens nog extra twee stuks kleding per kind met een maximum van zes stuks per gezin. De entreeprijs bedraagt twee euro per bezoek die wij teruggeven als men niet slaagt.”

De afdeling Vastgoed van de gemeente maakt het gebouw aan Galjoen 4 geschikt voor de activiteiten van de Kledingbank. Per 1 april 2011 wordt de huur van de huidige locatie opgezegd en kan de Kledingbank haar activiteiten voortzetten aan Galjoen 4 te Amstelveen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen