Bijgewerkt: 19 mei 2024

Groen Lintje
Bijenhoudersvereniging - 2013

Foto's -> Natuur -> Natuur Divers

Groen LintjeBijenhoudersvereniging
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Henk Kooij (l) secretaris met Axel Boomgaars fractievoorzitter van Groenlinks-Amstelveen en Simone van der Graaf, voorzitter van de Bijenhoudersvereniging Amstelland

GroenLinks-Amstelveen heeft haar Groen Lintje uitgereikt aan de Bijenhoudersvereniging Amstelland. De partij doet dit ieder jaar om een groen initiatief in het zonnetje te zetten. De Bijenhouders winnen deze prijs vanwege hun werk om Amstelveen aantrekkelijk te houden voor bijen.

GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars, die het Groen Lintje afgelopen dinsdag 18 juni 2013 uitreikte op de bijentuin van de vereniging aan Langs de Akker: “Bijen zijn ontzettend belangrijk voor het verspreiden van stuifmeel, wat een essentiële schakel is in bijvoorbeeld onze voedselvoorziening.

bijen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De leden van de Bijenhoudersvereniging Amstelland volgen de gebeurtenissen in het bijenpark, de imkers Cor Vonk Noordegraaf, Kees de Koning en Klaas van der Lee


Helaas zien we steeds meer bijensterfte in Nederland, wat op den duur een bedreiging voor onze natuur zou kunnen betekenen. De bijenhouders in Amstelveen doen ontzettend goed werk om Amstelveen juist aantrekkelijk te maken voor deze dieren.”

bijen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Axel Boomgaars fractievoorzitter van Groenlinks-Amstelveen overhandigt het certificaat van het Groen Lintje aan Simone van der Graaf, voorzitter van de Bijenhoudersvereniging Amstelland. Het lintje is even zoek, maar in plaats kwamen twee bijen bij


De Bijenhoudersvereniging aan Langs de Akker heeft een eigen bijentuin, waar mensen lokale honing kunnen kopen, helpen startende imkers en zijn in overleg met de gemeente bezig Amstelveen aantrekkelijker te maken voor bijen. Zij hebben bijvoorbeeld meegeholpen aan de realisatie van onlangs geplaatste bijenkaste op het gemeentehuis.

bijen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Ja, de bijen waren er ook, maar ze toonden geen interesse voor het Groen Lintje


“Dankzij het goede werk van de bijenhouders valt de sterfte van bijen in Amstelveen relatief nog mee. GroenLinks heeft zelf in de raad zich nog ingezet om RoundUp uit te bannen, een onkruidbestrijder die gelinkt wordt aan de bijensterfte. Maar de politiek kan het niet alleen, de bijenhouders spelen ook een grote rol en zijn voor ons onmisbaar, vandaar dat wij hun met plezier ons Groen Lintje uitreiken”, aldus Boomgaars.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur