Bijgewerkt: 3 maart 2024

Koningsdag 'Flash mobe' - 2014

Foto's -> Gebeurtenissen -> Koningsdag

Koningsdag 'Flash mobe'
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Langzaam loopt het Stadsplein vol met de scholieren

Op 3 april 2014 organiseerde het MBO College Amstelland een bijzondere ‘flash mob’ in Amstelveen op het Stadsplein. Tijdens de eerste Koningsdag op 26 april zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Màxima Amstelveen bezoeken. Het exacte programma en de route van die dag werd ook 3 april bekend gemaakt in het Provinciehuis in Haarlem.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Burgemeester Fred de Graaf was ook aanwezig


Om dat te vieren, werd op het Stadsplein in het centrum van Amstelveen, de King’s flash mob door honderden leerlingen van diverse Amstelveense scholen uitgevoerd. De choreografie van de dans werd bedacht en aangeleerd door Eszteca Noya bekend als jurylid van het populaire RTL programma “So You Think You Can Dance”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

King's flash mob in Amstelveen


Eszteca geeft al jarenlang les aan jongeren en is de juiste persoon om jongeren te motiveren. Zijn medewerking was onder andere te zien in commercials van Givenchy, Diesel en ANWB. Ondersteund door dansschool Swing Latino werd de dans geleerd aan honderden studenten van het middelbaar beroepsonderwijs.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Onder begeleiding van Eszteca Noya dansen de honderden jongeren met veel plezier op het plein op de ritme van het liedje van Pharrell Williams - Happy


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Hoewel de flash mob in Amstelveen niet helemaal spontaan is geweest, vond iedereen het erg leuk


Flash mob?
Een flash mob (of flashmob= een flitsend mobilisatie) is een groep mensen, die plotseling op een openbare plaats samenkomt en ze voeren een ongebruikelijke en schijnbaar zinloze daad uit voor een korte tijd, dan gaan ze zich weer snel verspreiden, vaak ten behoeve van entertainment, satire, of artistieke expressie. Flash mobs worden georganiseerd via het internet, sociale media, of virale e-mails. Soms doen honderden, vooral jonge mensen mee met zo een flash mob. De eerste flash mobs werden georganiseerd in Manhattan in 2003 door Bill Wasik, senior editor van Harper's Magazine. De eerste poging mislukte nadat de beoogde winkel werd getipt over het plan toen de mensen zich verzamelden voor de zaak. De eerste succesvolle flash mob, vond plaats op 17 juni 2003 bij warenhuis Macy's, waar de deelnemers even moesten wachten in vier Manhattan bars, waar ze verdere instructies ontvingen over het ultieme evenement en de locatie, net voor het evenement begon.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen