Bijgewerkt: 1 februari 2023

SAKB
krijgt bezoek - 2014 - 2014

Foto's -> Gebeurtenissen -> Amateur Kunst

SAKB  krijgt bezoek - 2014
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Robert Zuidbroek, raadslid van D66-Amstelveen, Peter Veldman burgerlid van PvdA-Amstelveen en Dries Bakker voorzitter van SAKB met de tekeningen in de foyer van de raadzaal

Dinsdagavond 4 november 2014 om 20 uur heeft het bestuur van bij SAKB ateliers (Stichting Amstelveense Kunst Belangen) op de Ouderkerkerlaan 15, haar deuren opengezet voor een afvaardiging van de gemeente Amstelveen. Het leek ze gepast het nieuwe bestuur met enkele beleidsambtenaren uit te nodigen voor een kennismakingsbezoek. Een kennismaking op organisatorisch vlak, maar ook om aan den lijve te ondervinden, wat ze doen.

Wie, of wat is SAKB ateliers, even een korte introductie:
De stichting SAKB ateliers ontvangt wekelijks meer dan 400 cursisten in haar gebouw aan de Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen en is daarmee een belangrijk centrum op het gebied van beeldende vorming voor Amstelveen en omgeving. Academisch geschoolde docenten met onderwijsbevoegdheid geven les aan amateurs op bet gebied van tekenen, schilderen, beeldhouwen en boetseren. Er wordt lesgegeven aan beginners en gevorderden en aan volwassenen en jeugdigen. Daarnaast worden er cultuureducatie lessen gegeven aan klassen van de basisscholen.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers, met uitzondering van de lessen die door de docenten worden gegeven. De organisatiekosten voor hun activiteiten zijn daardoor zeer laag Een korte, maar meer uitgebreide uitleg over ons hebben ze in het programma opgenomen mocht u alvast iets meer willen weten, dan kunt u natuurlijk ook de website raadplegen, www.sakb.nl

Na ontvangst met koffie en thee kregen de gasten een korte rondleiding door het gebouw onder leiding van Dries Bakker, voorzitter van SAKB en er volgde een PowerPoint presentatie over SAKB ateliers. De genodigden Monica Pak (burgerlid BBA), Nora Tang (raadslid OCA), Robert Zuidbroek (raadslid D66), Sandra van Engelen (raadslid CDA), Peter Veldman (burgerlid PvdA) en Claudia de Roos hebben een tekenles workshop gekregen van een SAKB docent. Een tekenles voor mensen die zeggen niet te kunnen tekenen. Het resultaat werd naar de commissievergadering van Burgers en Samenleving op 3 december 2014 van de gemeenteraad van Amstelveen gebracht door voorzitter Dries Bakker en overhandigd aan Robert Zuidbroek raadslid van D66 en Peter Veldman burgerlid van PvdA in de foyer van de raadzaal.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen