Bijgewerkt: 19 mei 2024

Groen Lintje
Anne Marie van Leent - 2015

Foto's -> Natuur -> Natuur Divers

Groen LintjeAnne Marie van Leent
(Foto GL-Amstelveen - 2015)

Anne Marie van Leent krijgt het GroenLintje 2015 certificaat overhandigd door Tessa van Wijnen, raadslid van GroenLinks-Amstelveen

GroenLinks-Amstelveen heeft zaterdag 4 juli 2015 het Groene Lintje 2015 uitgereikt aan Anne Marie van Leent in ontmoetingscentrum De Meent. Er waren diverse nominaties binnengekomen. Opvallend was dat het bijna allemaal om individuen ging. Anne Marie van Leent was daarbinnen opgevallen, omdat zij rondom het thema duurzaamheid en circulaire economie diverse mensen samenbrengt.

GroenLinks reikt jaarlijks een GroenLintje uit aan een organisatie, bedrijf of individu die opvallend bezig is op het gebied van natuur, of duurzaamheid. GroenLinks vind het belangrijk daar waardering voor te laten blijken omdat de samenleving deze organisaties en  personen hard nodig heeft. Anne Marie van Leent speelt een centrale rol in de organisatie van het Repair Café, waar mensen kapotte dingen laten repareren die anders weggegooid zouden worden. Ook organiseert ze samen met de gemeente Amstelveen de Opschoondagen, waarbij mensen gezamenlijk zwerfafval opruimen. Elke keer weet ze groepen en groepjes mensen enthousiast te krijgen voor een lokaal project met grote uitstraling.

Het is de eerste keer dat GroenLinks het Lintje uitreikt aan een persoon. Eerdere winnaars waren onder andere IVN Amstelveen en de Bijenhouders vereniging. Het is eveneens de eerste keer dat het Lintje gaat naar iemand die zich bezig houdt met duurzaamheid. Tessa van Wijnen: “Het is leuk, dat naast de natuurorganisaties, ook steeds meer mensen, of organisaties genoemd worden die bezig zijn met milieu en duurzaamheid. “ Volgend jaar wordt het eerste lustrum van het Groene Lintje. GroenLinks kijkt ernaar uit om er iets bijzonders van te maken.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur