Bijgewerkt: 7 juni 2023

Buiten Schaaktafel - 2016

Foto's -> Sport -> Schaken

Buiten Schaaktafel
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Maarten Langen (m) stelt wethouder Peter Bot (l) zijn tegenstander voor: Ferry Weverling, een van de beste schakers van schaakvereniging KLM-Pegasus

Op donderdag 17 november 2016 onthulde Peter Bot (BBA) wethouder Sport een betonnen schaaktafel aan de voorzijde van het Cobra Museum café in het Stadshart. De tafel is geschonken door de Amstelveense schaakliefhebber Maarten Langen. De eerste schaakzetten verrichtte Peter Bot samen met Ferry Weverling, een van de beste schakers van schaakvereniging KLM-Pegasus. Het werd door de regen al snel een remise.

Maarten Langen schonk deze schaaktafel van een bedrijf, dat gespecialiseerd is in buitenmeubilair aan de gemeente Amstelveen. In overleg met het Cobra Museum is de tafel door de gemeente geplaatst bij het Cobra Museum café. Schaakliefhebbers kunnen bij het café gedurende de openingstijden van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur kosteloos de schaakstukken in bruikleen krijgen.

Wethouder Bot: “Het lijkt erop, dat Amstelveen steeds meer bekend gaat staan als een schaakstad. Naast de jaarlijkse Schaakweek, het NK Rapid en het evenement Schakers van Formaat kan op nu twee plaatsen in het Stadshart in de open lucht worden geschaakt. Ik begrijp, dat het ledenaantal bij de goed samenwerkende Amstelveense schaakverenigingen Zukertort en KLM-Pegasus stijgt. Dat geeft aan, dat het schaken leeft in Amstelveen. Ik dank Maarten Langen voor de belangeloze schenking van dit cadeau waar alle Amstelveners gebruik van kunnen maken. Een nieuw schaaksymbool in het Stadshart”.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Sport