Bijgewerkt: 1 februari 2023

2de avond Club60 met
Mathilde Santing en MICK - 2017

Foto's -> Gebeurtenissen -> P60

2de avond Club60 metMathilde Santing en MICK
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Zangeres Mathilde Santing geeft bruikbare tips voor de bandleden van MICK. De meeste adviezen van haar waren voor zanger-gitarist Mick Roché bedoeld

De 2de proefavond van CLUBP60 was op dinsdag 4 april 2017 van 17.30 tot 20.00 uur in P60 Café aan het Stadsplein in Amstelveen. De coach was zangeres Mathilde Santing, die de talentvolle band MICK begeleidde, tips gaf en meezong tijdens de drukbezochte avond. Bij aanvang werden de genodigden welkom geheten door Hetty Tjalkens, de PR-medewerkster van ClubP60. Vervolgens stond er voor de liefhebber een soepje met stokbrood klaar en kon men een drankje naar keuze bij de bar ophalen. Het was een gezellig half uurtje vooraf.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Matthijs den Hollander interviewt zangeres Mathilde Santing


In 2016 is Club60 opgezet door Gerard Lohuis directeur van P60 en zijn PR medewerkster Hetty Tjalkens, voormalig directeur van Kunstuitleen Amstelveen, met het doel om talentvolle bands, dj’s en visuele artiesten te coachen met workshops. Tijdens de eerste avond werd saxofonist Hans Dulfer uitgenodigd en hij coachte de band Kurt Rosa. De tweede avond was dus nu met Mathilde Santing en de band Mick. De avonden worden door steeds meer mensen bezocht en de bedoeling is, dat ClubP60 hiervoor naar muziek liefhebbende begunstigers op zoek is die met een gift van 1500 euro per jaar, meebouwen aan de ontwikkeling van poptalent in Amstelland. Zo’n gift kan bij de belasting opgevoerd worden, dus uiteindelijk steunt de begunstiger voor weinig geld het aankomend talent. Helaas bleek, dat deze tweede avond een mager financiële resultaat boekte.

Mathilde Santing werd in 1958 geboren in Amstelveen. Thuis luisterde het gezin veel naar muziek. Voor de jonge Mathilde was een speciale muziekkamer en dansvloer gemaakt, waar ze naar de muziek van haar bandrecorder kon luisteren. Op haar 5de jaar ging ze op muziekles op de Amstelveense Muziekschool. Van haar 11de tot haar 19de volgde ze zangles bij Elisabeth Ooms. Tijdens haar middelbareschooltijd speelde ze in verschillende bandjes van haar broers en trad ze op in cafés met een pianist. Eerst nog als Mathilde Eleveld, maar later als Mathilde Santing, naar haar moeders meisjesnaam.

Talentband MICK bestaat uit Mick Roché, Erik Bloem, Mark Zijp en Tim Molleman. De jonge twintigers zijn allen geboren en getogen in Amstelveen. Zij vertolken een unieke mengelmoes van pop en rock. In 2016 namen ze deel aan de Popprijs Amstelland. MICK probeert door te breken naar een groter publiek en Mathilde Santing wil ze daarbij helpen, onder meer met de workshop van deze avond. Voor ClubP60 staat de Talentontwikkeling voorop!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De band MICK speelt in het ClubP60Bekijk en beluister MICK en Mathilde


Matthijs den Hollander, Stadsdichter van Amstelveen, hield voorafgaand aan het optreden van de band MICK een interview met Mathilde Santing over haar muzikale loopbaan. Zij vertelde over haar jubileumtournee in 2014 vanwege haar 30-jarige carrière als zangeres. Sinds dat jaar is ze zangeres bij het jazztrio van Peter Beets en dit jaar, 2017, trekt ze door het land met liedjes van Joni Mitchell. Mathilde Santing woont nog steeds in Amstelveen.

Na het interview zong Mathilde Santing een paar liederen van haar CD. Vanwege commerciële doeleinden verzocht zij deze niet op te nemen, hetgeen de redactie van Amstelveenweb.com natuurlijk respecteerde. Wel werd toegestaan om het derde lied, dat de band MICK met Mathilde speelde/zong, op te nemen.
Het werd die avond een unplugged feest voor de aanwezige muziekliefhebbers en nu maar hopen dat Club60 meer begunstigers krijgt. Het streven is om 60 muziek liefhebbende begunstigers te krijgen, die middels een gift van 1500 euro per jaar met belastingvoordeel - P60 is een ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling-, meebouwen aan de ontwikkeling van poptalent in Amstelland. Aanmelden en informatie: Club60@p60.nl, of 06-29240313 Hetty Tjalkens.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen