Bijgewerkt: 29 mei 2023

Bezoek aan Sunny Neeter - 2017

Foto's -> Kunstenaars -> Amstelveense Kunstenaars

Bezoek aan Sunny Neeter
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Beeldend kunstenaar Sunny Neeter in haar Atelier in Aalsmeer op 10 mei 2017

Bij de opening van de Amstelland Kunstenaars expositie op 3 mei 2017 in het Museum Jan van der Togt, sprak de redactie van Amstelveenweb.com met beeldend kunstenaar Sunny Neeter weer eens. Zij kenden haar al vanaf de Atelierroute in 2005, toen Sunny atelier hield op het Amsteleiland. Daar viel al op dat zij kunstwerken maakte in veel verschillende stijlen en met gebruikmaking van allerlei materialen. Sunny vertelde onder meer, dat ze in Aalsmeer nu eindelijk een goede plek had gevonden om te werken en haar workshops kan geven. Dus vond de redactie het tijd om haar weer eens een bezoek te brengen en dat deden we op woensdag 10 mei 2017.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Van boomstronk naar kunstwerk


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een typisch ‘Sunny’ kunstwerk met gecombineerde onderdelen


Het atelier is gelegen aan de Hornweg in Aalsmeer, makkelijk te bereiken en er is ruimte genoeg om te parkeren. We werden hartelijk ontvangen, waarbij de entree al meteen als expositieruimte wordt gebruikt. Aan de muur hangen de kunstwerken van Sunny en op sokkels staan vazen met boeketten van veldbloemen, die op kunstige wijze zijn samengesteld. Bleek dat een deel van het atelier gebruikt wordt door Soyoun Bang, een Zuid Koreaanse dame die daar een bloemenstudio heeft ingericht onder de naam: Hwaran Flower Studio. Zij is een gecertificeerd bloemist. Via www.facebook.com/hwaranflower , kan men haar werken en workshops bekijken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Zuid Koreaanse bloemiste Soyoun Bang uit Seoul heeft hier in Aalsmeer bij Sunny alle ruimte voor haar werk met planten en bloemen. In plaats van ouderwetse bloemstukken te maken, heeft ze hier de gelegenheid om haar improvisatietalent naar een hogere niveau te tillen voor prachtige creaties


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een bloemencompositie van Soyoun Bang


Maar wie is Sunny Neeter?
Sunny Neeter werd geboren in Hengelo, maar woont na veel omzwervingen samen met haar echtgenoot Henry in Amstelveen. Zij volgde diverse opleidingen, ook in het buitenland, waaronder in de jaren 80 van de vorige eeuw in Manilla, Filipijnen, een kunstopleiding met specialisatie schilderkunst, in de negentiger jaren modelschilderen bij Peter Schenk in Amsterdam, Japans papierscheppen bij Jiro Inagaki in Hilversum en zeefdruk/viltworkshop bij Nora van Klingeren in Gouda. Na haar opleiding in Manilla woonde zij 12 jaar afwisselend op Ibiza, in Hong Kong en Luzon. Door het ervaren van de diversiteit aan culturen en landschappen, heeft Sunny een eigen stijl ontwikkeld en werkt met allerlei verschillende materialen. Wel staat de menselijke vorm bijna overal centraal.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Sunny Neeter: 'Naakt'


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De werktafel van Sunny


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Niks weggooien is het motto, want ook van lege tubes, penselen, kwasten en doekjes, kan je een kunstwerk maken zoals dit


De redactie vindt het boeiende aan Sunny’s werk dat er zo’n variatie is in het gebruik van materialen en beeltenissen. Er zijn werken waar met voornamelijk hout gewerkt wordt, takjes, stronken, bast, blaadjes, noem maar op. Andere werken zijn gemaakt op zelfgemaakt Kozopapier en krijgen ook een mooi stempel, dat speciaal voor Sunny is gemaakt door haar leermeester. Dan weer hangen er werken van allerlei gevonden en/of gebruikte materialen, denk hierbij aan de matrasveren gevuld met door Sunny gebruikte verfdoekjes, een pennenbakje met wat gebruikte kwasten en lege tubes en penselen, of steigerhout in een roestig frame, waar dan een herinnering van het Amsteleiland in is verwerkt. Een heel ander kunstwerk is de ‘Paperback’ gemaakt van de torso van een paspop, waar Sunny dan al werkende en plakkende bedenkt om een gat in de rug te zagen en er paperbacks in te stoppen! Het gaat vanzelf, zo zegt zij, en dat is ook de kracht van de kunstenaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Sunny Neeter: 'Draadconstructie'


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Sunny Neeter: 'Paperback'


Tijdens het bezoek met koffie en heerlijk banket, vertelde Sunny over haar werken en ook dat ze blij is dat ze nu een vaste plek heeft gevonden. Voorheen zat ze telkens in antikraakruimtes maar moest na één of twee jaar haar boeltje weer pakken. Het atelier is niet groot, maar omdat het heel ordelijk is ingericht, schoon en opgeruimd, is er voldoende plek om te werken, na te denken en om workshops te geven. Ongeveer 1x per twee weken houdt Sunny workshops. Schilderen en mixed media, waarbij de deelnemers op een ontspannen manier hun eigen gevoelens en ideeën kunnen omzetten in kleuren. Net als Sunny zelf, kan men van alles gebruikmaken, dus acrylverf op doek of papier, materialen zoals oilbars, inkt, pastel, gel medium, zand, stukjes papier stof, noem maar op. Iedereen kan zich voor een workshop aanmelden, om zelf te leren, als je (verjaars)feestje met vrienden, als team van een bedrijf, maakt niet uit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een kleurrijk schilderij van Sunny


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

In het atelier van Sunny kunnen de bezoekers naast recente werken, ook wat eerder werk bekijkenKijk rond in het atelier en luister naar Sunny


Het was leuk om Sunny eens te ontmoeten zonder allerlei mensen om haar heen tijdens een expositie. Na ruim anderhalf uur praten, kijken, luisteren en verwonderen, vertrokken we weer huiswaarts met een tevreden gevoel. Want de redactie van Amstelveenweb houdt van kunst, maar bovenal van de Amstelveense kunstenaars en dat laten we graag zien op de website. Het is echt een VAK apart!

Kijk op de website van Sunny voor meer nieuws.
Atelier adres: Siem Kooy Bedrijventerrein, Sunny-Art, Hornweg 196d, 1432 GS Aalsmeer.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstenaars