Bijgewerkt: 2 februari 2023

9de Diwali Festival - 2017

Foto's -> Gebeurtenissen -> Festivals en Feesten

9de Diwali Festival

Geen verslag Diwalifestival
Op zaterdag 7 oktober 2017 vond het Diwalifestival weer plaats in een groot tentencomplex op het Stadsplein in Amstelveen. Dit wordt georganiseerd voor de expats van India en belangstellende Nederlanders. Tijdens Diwali worden honderden lichtjes - kleigebakken lampjes, diya’s genaamd, aangestoken. Hiermee viert men de overwinning van het goede over het kwade, het licht over de duisternis, de gelukzaligheid over de onwetendheid en wordt de godin van de voorspoed, Laxmi, aangeroepen.

Helaas voor de redactie van Amstelveenweb werd het tentencomplex, maar met name het podium, door de man van licht en geluid weer met veel kunst-rook gevuld. Op de vraag waarom dit toch altijd nodig is zei de geluid- en lichtman dat de laserstralen beter zichtbaar worden gemaakt. Met ademhalingsproblemen en opnames werd geen rekening gehouden.

De kunst-rook verbetert inderdaad de sfeer op het podium om de lichteffecten duidelijker laten zien, maar deze enorme rookwolken ontnemen veel zicht waardoor het maken van goede foto’s, laat staan een videoopname van de verschillende uitvoeringen, praktisch onmogelijk werd gemaakt. Het is teleurstellend dat de organisatie zoveel rook toelaat, want het geeft ook veel ademhalingsproblemen. De presentator zei dat hij er niks aan kon doen, maar vond het zelf ook wel erg veel rook en daarom vindt de redactie het vreemd dat niemand actie onderneemt om wat minder rook te verspreiden. Bij andere lasershows/lichtshows zijn dergelijke pluimen lang niet altijd nodig. Om ergernis te voorkomen heeft de redactie van Amstelveenweb besloten, dat zolang als er zoveel kunst-rook het podium opkomt, van dit mooie, kleurrijke Festival geen verslag meer te maken.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen