Bijgewerkt: 14 juni 2024

Bankrasweg 12 - 1965

Foto's -> Middelpolder -> Bankrasweg

Bankrasweg 12
(Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs)

Bankrasweg nummer 12, anno 2017 staat er een totaal nieuw pand
Wanneer bovenstaande oude foto is gemaakt, is onbekend
In dit woonhuis hebben verschillende familie's gewoond.
Bekend zijn: familie Kooyman, Hopman en J.P.M. Haakman.

Op de website van een makelaar stond het volgende over Bankrasweg 12:
Ooit stond op deze plek, zo?n tweehonderd meter achter de Amstel, een vervallen boerderij. De huidige bewoners zagen meteen de mogelijkheden die deze prachtige locatie bood en begonnen vol goede moed aan een ingrijpende verbouwing. Het werd een meerjarenproject, met veel respect voor de omgeving en vooral voor het uitzicht van de omwonenden.

De woning verrees op de fundamenten van de oude boerderij en het voorhuis is blijven staan. Hoewel het interieur volledig is gestript, doet de woning aan de buitenkant nog steeds erg denken aan de originele Wonenboerderij met stal. Zelfs de oude dakpannen zijn hergebruikt ? wat ontbrak werd bij elkaar gezocht bij leveranciers van oude bouwmaterialen. De achterzijde kijkt uit op de grote tuin, die naadloos overgaat in het natuurgebied van het Landschap Noord-Holland: de Middelpolder. Een stiltegebied met graslanden en poeltjes, dat erg in trek is bij weidevogels. Wanneer je naar buiten kijkt of op een van de terrassen zit, is het bijna niet te geloven dat je binnen enkele minuten in het centrum van Amstelveen bent en de Internationale School dichtbij is, evenals de Zuidas, Amsterdam en Schiphol.

Het totaal vernieuwde pand heeft een oppervlakte van 435 m? en een perceeloppervlakte van 315m?. Het heeft 9 kamers kamers, waarvan 6 slaapkamers.

Bekijk het nieuwe huis anno 2017 via Google maps.


Weet u meer over het huis van voorheen, en/of heeft u nog leuke anekdotes, foto's van de familie of omgeving
mail het naar: Stefan van Amstelveenweb met dank.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Middelpolder