Bijgewerkt: 14 juni 2024

Algemeen - 1936

Foto's -> Middelpolder -> Bankrasweg

Algemeen
(Amstelveenweb.com - Particuliere collectie)

Plattegrond van rond 1936 met in beeld de Middelpolder van Nieuwer-Amstel
inclusief de Middenweg, Machineweg en Bankrasweg

Bankrasweg / Bankraspad
Deze weg is genoemd naar het vroeger in die buurt gelegen Pancrasmeertje of Banckenmeer. Het Pancrasmeertje ontleende zijn naam aan de zuidelijk ervan gelegen Bancken. Het was dus eigenlijk Banckenmeer. Een nog oudere naam voor het meertje is het Papemeer (reeds in 1356 wordt het genoemd). In 1843 werd het bij de vervening van de Middelpolder opgenomen en is sindsdien spoorloos verdwenen.

De beschrijving van de foto's in deze rubriek komt uit vermoedelijk 1965. Veel huizen zijn afgebroken en vervangen door riante villa's. Het geheel geeft wel een indruk van hoe het er in die tijd uitzag.

Bankrasweg
(Foto Amstelveenweb.com)

Plattegrond van rond 2015 met in beeld de Middelpolder van Amstelveen
inclusief de Machine weg en de Bankrasweg. Van beide wegen is een groot deel ingenomen voor nieuwe huizen- en wegenbouw. De Middenweg is verdwenen, maar foto's en de beschrijving kunt u zien bij Middenweg, de Machineweg en de Bankrasweg.

Hieronder enkele foto's waarvan het huisnummer niet bekend is. Weet u meer over deze woning/bewoners aan de Bankrasweg, mail het naar: Stefan van Amstelveenweb.com met dank.

Bankrasweg
(Foto Amstelveenweb.com - A.A.Sluis)

Huis aan de Bankrasweg van de de heer en mevrouw van der Kuilen, met een moestuin bij het huis, maar die is niet in beeld.


De foto is in het voorjaar genomen, gezien de bloesem, maar van welk jaar is onbekend. De luiken gingen in de winter altijd voor de ramen want op het platteland was het voor de polderbewoners nog best fris. Ze moesten helaas nog wel naar buiten, te zien aan het kleine gebouwtje = de buitenplee.

Bankrasweg
(Foto Amstelveenweb.com - A.A.Sluis)

Hetzelfde huis van het eilandje aan de Bankrasweg, met het bruggetje over de ring.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Middelpolder