Bijgewerkt: 19 april 2024

Sfeervolle Winter Village - 2017

Foto's -> Gebeurtenissen -> Stadshart

Sfeervolle Winter Village
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Er staat midden op het plein een grote kerstboom, het signaal, dat straks het Kerstfeest wordt gevierd in Amstelveen

In het bericht van Stadshart Amstelveen stond op 13 november 2017: 29 november 2017 t/m 7 januari 2018: XL-editie Winter Village in Stadshart Amstelveen. Ice Slider, daten op het ijs, Sony Playlink Truck, een openluchtijsbaan en sfeervolle Kerstmarkt tijdens XL-editie Winter Village. Onze redactieleden brachten op zaterdagmiddag 2 december 2017 een kort bezoek, lees: in de ijskoude rondgewandeld, tussen de ‘Alpenchalets' op het Stadsplein. Alhoewel de PR-machinerie van het Stadshart vaak goed draait, kreeg de redactie van Amstelveenweb.com, behalve begin november bericht dat er weer een Wintervillage in het Stadshart zou worden opgebouwd, tot op vandaag de dag nog helemaal geen vervolg bericht. Ook niet over de feestelijke openingsceremonie van Winter Village Stadshart Amstelveen die vanaf 14 uur op zaterdag 2 december 2017 zou plaatsvinden met live optredens van Danny Froger en Patrick Willemse. De communicatie van Winter Village Stadshart Amstelveen is in handen van Stichting Winter Village Nederland in Soest en zij zijn vermoedelijk vergeten dat een kleine stad toch wel veel grote nieuwsmedia heeft die hun nieuws zou kunnen verspreiden. Amstelveenweb.com was al om ½12 in het dorp aanwezig en bleven niet nog eens twee uur wachten in de ijzige kou.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

12 uur 30 zijn er op de ijsbaan nog niet veel kinderen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een vader helpt zijn kinderen om de schaatsen te bevestigen

Het verschil met vorig jaar was direct te ruiken, want in plaats van soep-, kaas en salamiworst kramen, waren er deze keer veel chalets met verschillende warme snacks, echt zoals het in een Winter Village hoort te zijn. Ook waren er nu chalets met echte winterse artikelen zoals gebreide kleurrijke wintermutsen en her en der heel veel kerstbomen, want deze keer kunnen de bezoekers een kerstboom kopen op het Stadsplein. In de chalets was van alles te koop om even op te warmen: Stop and Eats met verse frites en bitterballen, warme chocolade of glühwein, broodje Van de Dobben kroket, warme gebraden worsten uit Krakau van een draaiplateau dat boven een vuur ronddraaide, een echte rokerij naast een Rolling Fish groene dubbeldekker bus met diverse (gerookte) visproducten, warm vlees en bratwurst. In weer een andere chalet kon men een foto laten maken, zittend op een slee bij een winterse achtergrond, of tussen twee kerstbomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De dubbeldekker bus van Rolling Fish. Rechts naast de bus staat de rookkast om ter plekke gerookte vissen te maken


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De wintermuts in een wintervillage is echt nodig


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

In de Schwenkgrill, een draaibare grill (Saarland: Schwenker) is een traditionele grill voor het bereiden van vleesgerechten, zoals hier vooral veel verschillende soorten worst

De redactie van Amstelveenweb.com stond uitgebreid stil bij Naughty Nuts met een enorm assortiment geroosterde noten uit Iran, Turkije, Griekenland, maar ook alle mogelijke manieren ingemaakte olijven, feta, met pittige gevulde paprika’s zoet en pittig alles door elkaar. De redactie heeft genoten, vooral omdat iedereen van alles mag proeven van de noten en zoetigheden. Voor 30 euro heeft zij ingeslagen in deze tent, maar het is ook ontzettend lekker!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Bij 'Naughty Nuts' kregen wij een Engelstalige uitleg over de soorten lekkernijen van deze jongeman uit Iran. In Syrië, Iran, Libanon, Turkije en Griekenland braden de straatverkopers verse noten in pannen op open vuur en ze strooien er aromatische kruiden- en specerijenmengsels over heen. Het resultaat is een wonderbaarlijke geur en eerlijk gezegd is het het beste straatvoedsel ooit!


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het pop-up restaurant van Winter Village Stadshart Amstelveen

Dit jaar was er in Winter Village naast de openluchtijsbaan van ruim 450 m², een grote Ice Slider te vinden. De Ice Slider maakt de XL editie daarmee compleet en staat garant voor winters plezier voor jong en oud. Kinderen vanaf vijf jaar mochten zittend op een opblaasband, van grote hoogte naar beneden glijden: 3 keer glijden voor 5 euro. Sony staat in de eerste week van Winter Village met een Sony Playlink Truck op het plein. Dit is een truck waar gameliefhebbers gezamenlijk ‘playlink’ kunnen spelen: een toepassing voor het gebruik van smartphones met de Playstation4. Met Playlink wordt de smartphone gebruikt als spelcontroller en is er meer interactie mogelijk bij spellen die je met een groep speelt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Er zijn heel veel schaatsen te huur in alle mogelijke maten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Langzaam maar zeker komen er steeds meer kinderen schaatsen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het is voor veel kinderen even wennen op het ijs


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Veel kinderen gebruiken een oranje plastic rendier als steun en dat is voor sommigen echt nodig

Er stond op een hek een opvallende flyer met de tekst van de organisatoren: 'Iedereen die Winter Village betreedt, geeft toestemming voor het maken van video-, foto-en geluidsopnamen, waar hij/zij mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie gebruikt deze opnamen mogelijk voor promotionele doeleinden. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. Deze beelden zijn eigendom van de organisatie van Winter Village.' Dus u bent gewaarschuwd!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Vrolijk zijn deze kinderen niet echt, want ze moeten erg opletten om niet op het ijs uit te glijden

Maar intussen hebben op het ijs de vele kinderen een leuke schaatstijd gehad en dat is erg leuk, want door de zachte winters is ijs vaak alleen in de diepvries la van de Nederlanders te vinden en schaatsen op natuurijs begint een vaag historische beeld te vormen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Ride, Slide & Glide wordt hier door een jongetje uitgeprobeerd. Het zijn spannende momenten, ook voor zijn moeder die beneden aan de glijbaan staat


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een jongeman landt veilig na zijn Ride, Slide & Glide beneden

Plotseling reed de koets van Stalhouderij Zadelhoff met het opschrift 'Magazijn de Bijenkorf' over het plein met twee prachtige Friese zwarte paarden ('de zwarte parels van Nederland') met een torentje van cadeau-dozen op het dak. Deze Bijenkorf bezorgwagen is gebouwd door de firma Neeleman in Zevenhuizen en het wordt voor promotiedoeleinden gebruikt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Bijenkorf bezorgwagen staat voor het Rembrandthof


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Friese paarden (ook Frizian) is een paardenras uit Friesland(*)

Het was natuurlijk een soort uitnodiging om het warenhuis ook te bezoeken, vooral omdat veel mensen een sleuteltje kregen overhandigd van een medewerker van De Bijenkorf. Met de sleutel kon men een kluis proberen te openen om een prijs te winnen, maar helaas pasten onze sleutels niet in het slot van de kluis. Wel is het doel van de Bijenkorf bereikt, veel mensen binnenhalen, want in de kortste tijd stonden tientallen mensen rond de kluis, om hun geluk te beproeven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Friese paarden van Stalhouderij De Zadelhoff hebben een goedaardig karakter en zijn door hun hoge aaibaarheidsgehalte zeer geliefd bij kinderen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

In plaats van de zwarte klimpieten sinds 2015 zijn er in de warenhuizen van de Bijenkorf zogenaamde gouden pieten. Hier op de foto hangt een enorme zilverkleurige Piet tussen de roltrappen en trekt veel bekijks

Het was warm in De Bijenkorf en de redactie dacht in het café op de eerste etage een kopje koffie te kopen, maar het café was opgedoekt, misschien waren we te lang niet op de eerste etage geweest??!! In de open ruimte vanaf de begane grond tot het dak naast de roltrappen, was een vliegende ‘Zwarte Piet-achtige’ creatie met een opwind-sleutel op zijn rug te bewonderen Hij werd aan twee stalen draden omhoog getrokken en zakte daarna weer omlaag. Na twee uur lang van de wintersfeer in het Stadshart Amstelveen te hebben genoten, gingen wij weer huiswaarts. Net op tijd, want alle toegangswegen naar de parkeergarages van het Stadsplein waren door tientallen auto’s geblokkeerd, omdat zo veel mensen plotseling hetzelfde idee kregen: wij moeten naar het Stadsplein en de XL-versie van het Wintervillage Amstelveen bekijken! Het is inderdaad de moeite waard!


Bekijk de Winter Village en alles eromheen

(*)Frizian is een paardenras uit Friesland
Hoewel de structuur van het ras lijkt op die van een licht trekpaard, zijn de Friezen sierlijk en lichtvoetig voor hun grootte en heel rustig. Men gelooft dat de voorouders van Friese paarden in de Middeleeuwen zeer gewild waren als oorlogspaarden in heel continentaal Europa. In de (vroege) Middeleeuwen konden de paarden door hun grootte, een ridder in harnas dragen. In de late middeleeuwen waren zwaardere, trekdieren nodig. Hoewel het ras meerdere keren bijna is uitgestorven, groeit het moderne Friese paard tegenwoordig in aantal en populariteit. De grote chique warenhuizen, zoals Harrod's in Londen, of Hermes in Parijs, bezorgden vroeger de door belangrijke clientèle aangekochte artikelen graag aan huis. Dit gebeurde ook bij het Magazijn De Bijenkorf in Amsterdam. Bezorgingen vonden niet alleen plaats in de stad zelf, maar ook op de nabij gelegen buitenplaatsen. Deze equipage diende als een visitekaartje voor het bedrijf. De etiquette, de kleding van het personeel, de ingespannen paarden, het harnachement met het koperen logo van de Bijenkorf en de bezorgkoets, alles is nog steeds tot in de puntjes verzorgd.

Het programma van Wintervillage Stadshart Amstelveen in 2017/2018
Peuterschaatsen december dinsdagochtend: 09.00 - 11.00 uur entree: 7,- euro
Curlingcompetities december woensdagavond: 19.30 - 21.30 uur Prijs: 25,- euro per team
Kinderdisco Op Het IJs Iedere vrijdagavond: 17.00 -19.00 uur entree: 7,- euro
Da Capo’s Popkoor zaterdag 9 december: 15.00 - 16.00 uur entree: GRATIS
Musicalvereniging OVA zaterdag 16 december: 20.00 - 24.00 uur entree: GRATIS
Relatieplanet Eet & Date Op Het IJs woensdag 20 december 2017: 18.00 -22.00 uur
Vocal Group Full House Zaterdag 23 december 2017: 16.00 - 17.30 uur entree: GRATIS
Musicalvereniging Ova zaterdag 30 december: 15.00 - 16.00 uur entree: GRATIS
Croky Icebyk Challenge  vrijdag 5 januari: 12.00 uur entree: 7,- euro inclusief schaatsticket
Middagentertainment/ Talentenjacht Zaterdag 6 januari 2018: 15.00 - 18.00 uur entree: GRATIS.
Het Afsluitfeest is op zondag 7 januari 2018: 16.00 - 18.00 uur entree: GRATIS Bekijk het volledige programma hier.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen