Bijgewerkt: 29 mei 2023

Wijkcentrum de Bolder
Haringparty - 2018

Foto's -> Gebeurtenissen -> Wijkcentra

Wijkcentrum de Bolder  Haringparty
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het terras van De Bolder is om kwart voor twee nog uitgestorven, maar dat zal niet lang meer duren

Vrijdagmiddag 29 juni 2018 was het een hele mooie warme dag en in de middag gingen veel senioren richten wijkcentrum de Bolder in Groenhof. Daar werd namelijk de eerste Haringparty voor senioren georganiseerd. Rond de klok van twee zaten er al veel mensen op het terras onder grote parasols en opvallend was hoeveel ouderen nog een sigaretje opstaken, want die denken natuurlijk: voor ons maakt het toch niks meer uit. Ze vergeten dat de meeste mensen niet meer gewend zijn om in de rook te zitten, maar goed het was de Haringparty voor hen, de senioren, dus niet geklaagd. Gedurende de tijd dat iedereen een plaatsje innam speelde ‘De Zingende Jukebox’ allerlei liedjes die de mensen door mochten geven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Drie leden van de Zingende Jukebox zijn met hun live 'karaoke' al begonnen en omdat hun repertoire zeer breed is, hebben zij hiermee gegarandeerd succes, zoals ook deze middag in Amstelveen duidelijk is


Ze hebben een enorm groot repertoire en normaal gesproken zijn er 5 zingende dames, nu waren het er drie. Dat mocht de pret niet drukken, want gezongen en gespeeld werd er uit volle borst. Het bracht een heel gezellige sfeer onder de aanwezigen. Ondertussen werd iedereen voorzien van een gratis drankje en was het pleintje voor de Bolder bijna te klein voor alle mensen die op dit festijn afkwamen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Aan de 'politieke tafel' zitten mevrouw Casadei (moeder van Marina), Wil Roode burgerlid van SP-Amstelveen, Johan Th. Bos journalist en Hans Bulsing raadslid van VVD-Amstelveen, smachtend wachtend op de haring!


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Veel senioren, ook in een rolstoel, kwamen om van het zomerweer en het samenzijn te genieten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Marijn van Ballegooien (PvdA) wethouder Zorg maakt kennis met één van de senioren in rolstoel


Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn kwam keurig gekleed met colbert en stropdas aan, maar vanwege de het enorm warme weer nam niemand het hem kwalijk dat beiden al snel over de stoelleuning hingen. Na een openingswoord zei Marijn dat hij blij was dat er zoveel senioren waren gekomen naar dit evenement, aangezien deze middag vooral bedoeld was om senioren in Amstelveen, die zelfstandig wonen of in een verpleeghuis, met elkaar en de buitenwereld te verbinden en hen een gezellige middag te bezorgen. ‘Wij vinden dit als gemeente heel belangrijk dat er ook aandacht wordt geschonken aan senioren. Het is heel belangrijk dat dit soort events er zijn, waarbij ondernemers, serviceclubs en een goed doel met elkaar samenwerken om het welzijn van de oudere medemens te bevorderen.’

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Van Ballegooien (PvdA) wethouder Zorg verwelkomt alle aanwezigen bij de eerste haringparty voor senioren in AmstelveenKijk hoe gezellig het was en luister mee


Jan Romme, directeur van Gouden Dagen kreeg daarna het woord en zei: ‘Begin dit jaar organiseerde de Stichting Gouden Dagen al een feestje voor senioren in het raadhuis van Amstelveen, een groot succes, waarbij er werd gedanst, gelachen en contact gemaakt met nieuwe mensen. Er was muziek, een hapje en een drankje. De mensen genoten. Het was al een belevenis voor de meeste mensen om bovenin het raadhuis een kijkje te mogen nemen en over de mooie Poel uit te kijken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Jan Romme directeur van de stichting Gouden Dagen is heel blij met de grote opkomst.
Dat is geen wonder, want de haring is gratis en het is mooi weer


Het kan zo simpel, maar daardoor misschien ook wel zo succesvol zijn. Vanaf deze zomer willen we graag gaan beginnen met de Gouden Wensen. Voor senioren die een wens hebben waarvan ze altijd al hoopten dat hij ooit nog eens in vervulling zou gaan? Dit doen wij dan in samenwerking met bedrijven en serviceclubs in Amstelveen.’ De heer Romme bedankte met name de sponsors, waaronder Albert Heijn Groenhof, die de haringen beschikbaar had gesteld.

De Zingende Jukebox ging weer van start en grote schalen met haring werden buiten gebracht: hele haringen met bakjes zuur en ui erbij, maar ook in stukjes, makkelijker eetbaar. Het waren 150 haringen en in recordtijd, namelijk 10 minuten, waren de haringen verzwolgen! Een nieuw record van een Haringparty!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Henk Bleekemolen vicevoorzitter van PvdA-Amstelveen volgt de haringparty vanaf een veilig afstand


Tijdens deze middag werd er ook een heuse veiling gehouden, waarvan de opbrengst volledig ten goede zal komen aan welzijnsactiviteiten voor bewoners van de deelnemende verpleeghuizen in Amstelveen aan het project van de Stichting Gouden Dagen. Deze stichting is sinds het begin van dit jaar actief in Amstelveen op 5 locaties: Groenelaan, Klaasje Zevenster, Nieuw Vredeveld, Zonnehuis Amstelveen en Zonnehuis De Luwte. Bij al deze locaties organiseren ze maandelijks Gouden Koffie-ochtenden, waar senioren uit de wijk gratis aan deel kunnen nemen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Amber Jongkind projectleidster 'Welzijn in de wijk' van de Stichting Brentano en Peter van Ommen, beheerder van De Bolder komen als eersten naar buiten met een grote schaal haringen om ze uit de delen op het terras


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Lies Zuidema, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Brentano steekt ook de handen uit de mouwen om de haringen bij de senioren af te leveren


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De zogenaamde Hollandse Nieuwe met de Nederlandse vlaggetjes. Het is de Nederlandse benaming voor de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. Hollandse Nieuwe wordt ook wel maatjesharing genoemd, een verbastering van maagdenharing (maagd, omdat de jonge vis nog geen hom of kuit bevat)


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Dit hondje snuffelt aan een stukje brood en vindt het maar niets dat er voor hem geen haring in de aanbieding is


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De haringen verdwijnen zeer snel door de keel van de gulzige senioren en niemand klaagt in de hoop dat er volgend jaar weer een haringparty georganiseerd wordt


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het was voor alle aanwezigen een niet te vergeten middag in Amstelveen


Mede dankzij het mooie weer kan gesteld worden dat deze eerste Haringparty voor senioren een groot succes was. Het bracht veel plezier en gezelligheid teweeg. Tip voor de volgende keer: misschien toch handig dat als de senioren worden toegesproken, een microfoon te gebruiken. Verder niets dan lof. Tot ziens volgend jaar!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen