Bijgewerkt: 2 december 2023

Zomerfeest ondernemers - 2018

Foto's -> Gebeurtenissen -> Festivals en Feesten

Zomerfeest ondernemers
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Jazzband 4Sure zorgt voor de muzikale ontvangst en de Latin sfeer

Op donderdagmiddag 19 juli 2018 organiseerde de Ondernemersvereniging Amstelveen een Zomerborrel in De Wijnschuur aan de Amstel. Het werd een sfeervol netwerkevent, waar tientallen lokale ondernemers en politici aan deelnamen. Iedereen kreeg de gelegenheid om de heerlijke wijnen te proeven van De Wijnschuur en in de achtergrond speelde de Latin jazzband 4Sure.  Kragtwijk Catering zorgde voor heerlijke zomerhapjes en de locatie en de wijnen werden aangeboden door Dennis Wiersema, de eigenaar van De Wijnschuur.

Normaal gesproken is er goed te parkeren bij de Wijnschuur, maar bij een festiviteit wordt het minder eenvoudig, want dan is het in de berm langs de Amstel, dus kwamen ook diverse ondernemers op de fiets. Vanaf 17.30 uur wandelden de ondernemers het terrein op en rond 18.15 uur waren bijna alle leden aanwezig en opende de voorzitter van de Ondernemersvereniging, Alphons Böggemann, de bijeenkomst. Hij heette enkele mensen persoonlijker welkom, de burgemeester was helaas verhinderd, maar hij was zeer vereerd dat alle vijf wethouders Herbert Raat (VVD), Frank Berkhout (D66), Rob Ellemeijer (VVD), Marijn van Ballegooien (PvdA) en Floor Gordon (D66) aanwezig waren. Hij stelde het zeer op prijs dat het college zich betrokken voelt en ook de vele raadsleden en ambtenaren die aanwezig zijn, aangezien zij toch de vertegenwoordigers in de raad van de ondernemingen zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De catering trof voorbereidingen om de uitgedroogde keel van de lokale ondernemers te koelen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Alphons Böggemann voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen verwelkomt alle aanwezigen
op het terrein van De Wijnschuur


Böggemann meldde verder dat er ondanks het mooie weer 150 man waren gekomen en zij niet op een terras of in de eigen tuin zaten. Hij beloofde dat het een mooie borrel zou worden met muziek, catering en mede dankzij de hoofdsponsor met drank en de accommodatie voor niks. Ook zei hij dat er nieuwelingen zijn, snuffelaars die een stip op de badge hebben zodat de andere ondernemers makkelijk met hen kennis konden maken, want nieuwelingen moeten zo snel mogelijk worden geïntegreerd. Hij wenste iedereen een gezellige avond en introduceerde de directeur van de OA, Darshan Sloot die samen met van Jelena Baaren events- en relatiemanager deze avond had voorbereid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Meer dan 150 ondernemers kwamen naar het zomerfeest en er waren 40 nieuwelingen aanwezig, dus de belangstelling voor dit netwerk-event was erg groot


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Darshan Sloot directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen aan het woord


Darshan riep in eerste instantie Dennis Wiersema, eigenaar van de Wijnschuur naar voren en bedankte hem voor het verstrekken van de wijn en de accommodatie, met een mooie bos bloemen en overhandigde de microfoon.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Dennis Wiersema eigenaar van De Wijnschuur vertelt over zijn succesvolle onderneming


Dennis vond de opkomst overweldigend en vertelde over zijn onderneming: een groothandel met ongeveer 900 soorten wijn, annex winkel. Iedereen mocht gedurende de avond zeker een kijkje binnen nemen. Verder vertelde Dennis over de 80-90 vaste horecaklanten in Amstelveen die hij als vaste leverancier belevert. Deze avond kon men drinken: een Chardonnay Viognier die hij zelf had gemaakt (geblend), een Sauvignon blanc uit de Rueda of een lichte rosé in de blauwe fles uit de Côte de Provence.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Jeroen Pijnaker eigenaar van Finzie Amstelveen een bedrijf in de financi?le dienstverlening met de beker van het golftoernooi van 2017. Hij was de golfkampioen van dat jaar


Darshan kreeg de microfoon weer terug en riep Jeroen Pijnaker van Finzie op het podium. Vorig jaar tijdens de jaarlijkse borrel op het golfcentrum Amsteldijk had hij de jaar-golfbeker gewonnen, maar nooit ontvangen. Nu mocht hij de beker in ontvangst nemen. Echter in september moet die alweer ingeleverd worden en daarom kreeg hij als troost een kleine beker om echt te behouden. Tot slot meldde Darshan dat er nog 6 bijeenkomsten komen in september en voor de nieuwelingen dat er zo’n 35-40 bijeenkomsten per jaar zijn. Voor ieder van de 250 leden wat wils, want de OA is een verbindende facilitator en iedereen kan met vragen, ideeën en andere zaken terecht bij het bureau.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken tijdens haar toespraak


Daarna kreeg Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken het woord. Zij bedankte eerst alle deelnemers en bedrijven en meldde dat de gemeente Amstelveen een prachtige woongemeente is met mooie voorzieningen, met groen, sport, goede scholen, maar ook een hele goede gemeente om te ondernemen. Er zijn hier 10.000 bedrijven gevestigd, van grote internationale bedrijven tot en met ZZP-ers. Floor meldde dat zij ontzettend blij is met de samenwerking die er is met de OA, waarmee ook de onderneming van het jaar verkiezing samen is gedaan, het ZAAI-programma – startende ondernemers die hier het netwerk kunnen benutten. Zij benoemde nog hoe goed de Amstelveense ondernemers het in alle statistieken doen, want Amstelveen is de 3de gemeente van Nederland hoogopgeleiden als percentage van de beroepsbevolking. Ook is Amstelveen de eerste gemeente van Nederland op het gebied van veiligheid, tweede gemeente van Nederland op de sociaaleconomische index. Qua woonaantrekkelijkheid is het de derde gemeente van Nederland en de derde gemeente van Nederland op het gebied van geluk. Dit blijkt uit een onderzoek naar de 50 grootste gemeenten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder in gesprek met de lokale ondernemers


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Jan Brockhoff van het gelijknamige makelaarskantoor was ook aanwezig


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Drs. Uğur Pekdemir (r) directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht tijdens de wisseling van de visitekaarten. Bij een bijeenkomst als deze is het een belangrijk moment dat een ondernemer zijn/haar netwerk en kennissenkring uitbreidt


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Cherilyn Mets senior communicatieadviseur van de gemeente Amstelveen met haar echtgenoot Tom Coumans raadslid van VVD-Amstelveen waren ook aanwezig


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Hans Bulsing, raadslid van VVD-Amstelveen heeft het plotseling erg druk


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De jazzband 4Sure speelt gewoon door. Hoewel in de originele formatie een saxofonist meespeelt, nu niet aanwezig, genereerde de gitarist met zijn uitstekende mond-blaastechniek de realistische sax-geluiden met groot succes


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het optreden van zangeres Jeannine La Rose samen met 4Sure zorgt weer voor een totaal ander aspect van de jazzmuziek


In 2017 was de ondernemer van het jaar verkiezing en daar kwamen heel veel positieve reacties op, het heeft mensen verbonden en heeft een stukje trots gegeven en dat heeft de gemeente Amstelveen vertaald in een mooi boekwerkje, waar de tien finalisten met hun bedrijf in staan, allemaal lokale en inspirerende ondernemers. Vervolgens presenteerde zij toen het eerste exemplaar van Bedrijvenmagazine Experience Amstelveen (pdf 15 pagina’s).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken Wethouder reikt het eerste exemplaar van de Bedrijvenmagazine Experience Amstelveen aan Rian Barnes eigenaar van Profs4U BV. Zijn bedrijf biedt een nieuwe dimensie aan de Professional Services Industrie voor organisaties, ICT-professionals en voor werkzoekenden naar een vaste functie
In het bedrijvenmagazine staan ook allerlei leuke feiten, waarom Amstelveen behalve een aantrekkelijke woonstad ook zo’n aantrekkelijke stad is om te ondernemen. Het eerste bedrijvenmagazine wilde Floor eigenlijk aan de winnaar van het jaar, Pier Rienks van Libris Venstra overhandigen, maar hij was verhinderd. Daarom riep ze nu een andere finalist naar voren, Rian Barnes van Profs4U. Floor Gordon bedankte nogmaals iedereen en wenste allen een fijne avond. Darshan eindigde met de woorden dat iedereen hier is om te verbinden en te genieten van de netwerkborrel.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen